İÇERİK KATEGORİLERİ

16. Hafta Gebelik

Hamileligin 16. haftasından itibaren özellikle açık tenliyseniz güneşe çıkarken mutlaka koruyucu ürünler kullanmanız tavsiye edilmektedir. Cilt yüzeyinde meydana gelebilecek koyu renkteki çil benzeri lekelenmeler canınızı sıkmakla birlikte muhtemelen tamamı doğum sonrasında kaybolacaktır.

16. hafta içinde tüm anne adaylarının heyecan içinde bekledikleri cinsiyet tespiti ultrason muayenesinde görülebilmekle birlikte gelecek haftalar içinde çok daha net sonuçlara ulaşacaktır.

16 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 16. Hafta

Bebeğin kasları gelişimini artırırken çok daha dik pozisyonlarda durabilmektedir.

Hali hazırda ter bezleri oluşmuş olan bebeğiniz artan hareketlenmeleri nedeni ile terleme olayını gerçekleştirmektedir.

16 hafta bebek gelisimi

İlk hamilelikte olmasa da ikinci ve sonrası hamilelik yaşayan anne adayları bebeğin hareketlerini çok daha iyi hissedeceklerdir.

Tüm hızlı gelişimi içinde 16. Haftada saç ve tırnak dokusu daha fazla uzamaktadır.

2. Trimester 16. Hafta Bebek Ultrason Videosu

Artık bebeğin kol ve bacak hareketleri çok daha belirgin hale gelmiş ve bacak boyu kol boyunu geçerek uzamıştır.

Kasları ve kemikleri gelişmeye devam eden bebeğiniz ilerleyen dönemlerde çok daha hareketli olacaktır. Artık bebeğinizin boyu 17 cm ağırlığı ise 110 gram civarındadır.

16 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Bu hafta belirginleşen karnınız sizi mutlu etmekle birlikte mide yanmaları şikayetleriniz devam edebilir. Özellikle burun kanaması gibi durumlar için C vitamini önerilse de doktorunuza danışmanız çok daha yararlı olacaktır.

Hamileligin 16. haftasından itibaren özellikle açık tenliyseniz güneşe çıkarken mutlaka koruyucu ürünler kullanmanız tavsiye edilmektedir. Cilt yüzeyinde meydana gelebilecek koyu renkteki çil benzeri lekelenmeler canınızı sıkmakla birlikte muhtemelen tamamı doğum sonrasında kaybolacaktır.

Özellikle 16. hafta itibari ile önemli bir konu da anne adayının yatış pozisyonudur. Karın belirginleşmeye başladığı için yüz üstü yatmak anne ve bebek açısından sorun yaratabilmektedir. Bebeğin ve rahmin ağırlık artışı belirginleştiği bu dönem ve sonrasında uzmanlar tarafından anne adayının yan yatması önerilir.

2. Trimester 16. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Sırtüstü yatış pozisyonlarında ağırlığını çok daha hissettirmekte olan bebek ve rahim ana toplar damara baskı uygulamaktadır. Bu damar vücudun alt yarısı ve bacaklardan topladığı kanı kalbe taşıma işlevini gerçekleştirmektedir. Baskı oluşma durumunda kalbe dönen kan azalır ve buna bağlı olarak vücutta dolaşan kan miktarında da azalmaktadır. Bu durumda anne adayında çarpıntı, tansiyon düşüklüğü, gibi olgular meydana gelmektedir.

Özellikle bebeğin iyice büyüyeceği ilerleyen haftalarda bebeğe gidecek kan miktarı azalışı nedeni ile bebekte stres durumu oluşabilir. Bu nedenle sol yan yatış önerilmektedir.

Hafta Hafta Hamilelik Onaltıncı Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Onaltıncı Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

16 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısı
16 haftalık gebelikte, kasık ağrısı genellikle rahmin genişlemesi ve bağ dokularının gerilmesi nedeniyle ortaya çıkabilir. Ancak, şiddetli veya sürekli ağrılar için doktora danışmak önemlidir.

16 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?
16 haftalık gebelikte, bazı kadınlar bebek hareketlerini hafifçe hissetmeye başlayabilir. Bu genellikle "hafif çırpınmalar" veya "kelebek kanatları gibi hissetme" olarak tanımlanabilir.

16 Haftalık Bebek Günde Kaç Kez Hareket Eder?
16 haftalık bebek, genellikle gün içinde düzensiz aralıklarla hareket eder. Ancak bu dönemde bebek hareketleri henüz belirgin ve düzenli değildir.

16 Haftalık Gebelik Beslenme
16 haftalık gebelikte, sağlıklı bir beslenme önemlidir. Dengeli bir diyet, folik asit, demir, kalsiyum gibi önemli besinleri içermelidir. Doktorun önerilerine uygun beslenme, anne ve bebek sağlığı için önemlidir.

Son güncelleme: 26/02/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR