İÇERİK KATEGORİLERİ

18. Hafta Gebelik

Artık bebeğinizi iyiden iyiye hissetmeye başladığınız bu dönemde sizin için en önemli gelişme bebeğinizin hareketlerini algılamak olmaktadır. Gerinme ve dönme hareketleri sırasında sizi tekmelemek durumda olan bebeğinizin hareketleri ilk gebeliklerde güç olsa da bu hafta içinde daha hissedilebilir durumdadır.

Büyük olasılıkla tansiyonunuzun düşük olacağı bir döneme girmektesiniz. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetler yaratabilir.

18 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 18. Hafta

Bebeğiniz hızlı gelişimi ile birlikte bu dönem itibari ile çok daha fazla kilo almaya başlamaktadır. Boyu yaklaşık 14 cm olan bebeğinizin ağırlığı ise 220 gr kadardır.

Cildi hala çok ince durumda olan bebeğinizin kan damarları görünür durumdadır. Sinirlerin etrafı miyelin denilen örtü ile kaplanmaya başlayan bebeğiniz esneme hareketleri yapar. Artık elleri ve kollarını esnetebilen bebeğiniz dışarıdan gelen sesleri de algılamaya başlamıştır.

18 hafta bebek gelisimi

18. hafta gebelik itibari ile bebeğiniz el ve ayak parmaklarını sık sık açıp kapamaktadır.

Bu hafta bebeğinizin ilk dışkı oluşumu bağırsaklarında birikmeye başlar. Bu dışkı doğumdan sonra dışarı atacak olan oluşumdur.

Yine on sekizinci hafta içinde iç kulak kemikleri ve sinir uçları gelişmeye başlayarak kulakları son şeklini alır. Artık bebeğiniz sizin kalp atışlarınızı ve göbek kordonundan kan akım seslerini duymaya başlamıştır. Dış dünyadan gelen yüksek sesleri de duyduğu bu dönemde rahatsız edici gürültülü ortamlardan uzak durmanız tavsiye edilir.

2. Trimester 18. Hafta Bebek Ultrason Videosu

18. hafta içinde kıkırdak biçiminde bulunmakta olan kemik yapısı sertleşerek kemikleşmeye devam eder. Bacak ve köprücük kemikleri ilk kemikleşen bölümlerdir.

Yine bu dönemde tat duyusu gelişen bebeğiniz, acı ve tatlıyı ayırt etmeye başlar.

18 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Artık bebeğinizi iyiden iyiye hissetmeye başladığınız bu dönemde sizin için en önemli gelişme bebeğinizin hareketlerini algılamak olmaktadır. Gerinme ve dönme hareketleri sırasında sizi tekmelemek durumda olan bebeğinizin hareketleri ilk gebeliklerde güç olsa da bu hafta içinde daha hissedilebilir durumdadır.

2. Trimester 18. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Yine 18. haftada yaşayabileceğiniz bir durumda tansiyon düşüklüğüdür. Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan değişiklikler nedeni ile kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevap verebilme hızı yavaşlamaktadır. Hiçbir sebep yokken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyon düşmesi yaşabilirsiniz. Bu tür durumlarda ayaklarınızı hafifçe yükselterek yatmanız önerilmektedir.

Eğer bilinç kaybına varan tansiyon düşüklükleri yaşıyorsanız mutlaka doktorunuzdan yardım istemelisiniz.

Hafta Hafta Hamilelik Onsekizinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Onsekizinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

18 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
18 haftalık gebelikte bebek genellikle rahim içinde orta bölgeye yerleşmiştir. Ancak her gebelik farklı olduğu için bebeğin pozisyonu değişebilir. Bu dönemde bebek, rahim içindeki konumuyla ilgili hafif bir baskı hissi yaratabilir.

18 Haftalık Gebelikte Sol Kasık Ağrısı
18 haftalık gebelikte sol kasık ağrısı, rahim büyüdükçe ve bağ dokular gerildikçe ortaya çıkabilir. Ancak şiddetli veya sürekli ağrılar için doktorunuza başvurmalısınız.

18 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olmuş Oluyor?
18 haftalık gebelik, genellikle 4.5 aylık hamilelik sürecine denk gelir. Bu dönemde bebeğin gelişimi hızla devam eder ve çeşitli organları daha da belirgin hale gelir.

18 Haftalik Gebelikte Annede Neler Olur?
18. hafta hamilelik dönemi anne adayında yaşanan değişiklikleri sayfamızın yukarısında yer alan "18 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler" başlığımızdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 26/02/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR