İÇERİK KATEGORİLERİ

26. Hafta Gebelik

Artık çok daha çabuk yoruluyor ve çok daha sık acıkıyorsunuz. Bunlar oldukça normal olmakla birlikte yemek yeme durumunu abartmanıza gerek yok. Bebeğiniz ve sizin için yeterli olan besinleri gün içinde yeteri miktarda alabilmeniz oldukça önemli.

Rahminiz yavaş yavaş kendini doğuma hazırlamaya başlarken siz ani kasılmalar ve gevşemeler sonucu ağrısız kramplar hissedebilirsiniz.

26 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 26. Hafta

Cildi hala çok ince olan bebeğiniz yağ dokusunu geliştirirken boyu ve ağırlığı artmaya devam etmektedir. Bebeğinizin baş-popo uzunluğu 23 santime, ağırlığı ise 850 - 900 grama ulaşmıştır.

26. haftada hala akciğerlerin gelişimi devam etmektedir, açık kalmaları için gerekli olan madde surfaktan yapımı henüz yetersiz olduğu için akciğerler tamamen fonksiyonunu tamamlamakla birlikte gelişim sürmektedir.

26 hafta bebek gelisimi

Geçmiş haftalara oranla bebeğiniz artık oldukça aktiftir. Bu hafta artık bebeğiniz dokunuşlarınıza ve temasa beyin dalgaları ile yanıt vermeye başlamıştır. Önemli bir gelişme olarak bebeğinizin beyin fonksiyonları tamamlanmıştır.

Saçları, kirpikleri, kaşları ve tırnakları uzamaya devam etmekte olan bebeğiniz sizin ve babasının sesini duyabilmektedir. Artık kulaklarındaki sinir sistemleri daha da gelişmiş ve hassas olan bebeğinizin işitme duyusu tamamen oluşmuştur.

26. hafta dönemine kadar kapalı olan bebeğinizin gözleri artık kıpırdanmaya başlamıştır ve dışarının karanlık veya aydınlık olduğunu fark edecek duruma gelmiştir. Dışarıdan gelen güçlü bir ışık kaynağı bebeğiniz rahatsız edebilir ve bu duruma tepki verebilir.

2. Trimester 26. Hafta Bebek Ultrason Videosu

26 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Artık çok daha çabuk yoruluyor ve çok daha sık acıkıyorsunuz. Bunlar oldukça normal olmakla birlikte yemek yeme durumunu abartmanıza gerek yok. Bebeğiniz ve sizin için yeterli olan besinleri gün içinde yeteri miktarda alabilmeniz oldukça önemli.

Hamilelik döneminde alınması gereken kalsiyum ve protein hem sizin için, hem de bebeğiniz için oldukça büyük öneme sahiptir. Bu dönemlerde ki sık acıkmalar ve gereksiz kiloları önlemek adına kalsiyum oranının yüksek olmasından dolayı light süt, yoğurt ve peynirleri önerebiliriz.

2. Trimester 26. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Bu dönemde tansiyonunuz gebelik öncesine göre hala çok düşük olsa da artık yavaş yavaş normale dönmeye başlayacaktır.

26. hafta itibari ile dikkate almanız gereken diğer bir durum da Preeklampsi adı verilen gebelik zehirlenmeleridir. Şiddetli baş ağrıları, görme bozukluğu, yüksek tansiyon, hızlı kilo alımı, sabah vakitlerinde yüz, el ve ayak şişkinlikleri gibi belirtilerde mutlaka doktorunuzla görüşmeli ve gebelik zehirlenme riskiniz hakkında bilgi edinmeniz gerekir.

Hafta Hafta Hamilelik Yirmialtıncı Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Yirmialtıncı Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

26 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
26 haftalık gebelikte, bebeğin genellikle baş aşağı pozisyon alması beklenir. Bu, doğum için hazırlık olarak kabul edilir.

26. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "26. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Anne Karnında 26 Haftalık Bebek Kaç Kilo Olmalı?
26 haftalık bir fetüs genellikle yaklaşık 750 gram ile 1 kilogram arasında değişen bir ağırlığa sahip olabilir. Ancak, her bebek farklıdır ve bu sadece bir tahminidir.

3. Trimester Ne Zaman Başlıyor?
Gebelik üç döneme ayrılır ve 3. trimester, hamileliğin 27. haftasında başlar. Bu dönemde bebek hızla büyür ve organ gelişimi devam eder.

26 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "26. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 13/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR