İÇERİK KATEGORİLERİ

29. Hafta Gebelik

Artık her şey çok daha hızlı gelişmekte ve rahim büyüdükçe, bebeğinizin kilosu arttıkça çevreye baskı yapmaya devam edecektir ve bu yüzden sırt ve bel ağrılarınızda artış gösterebilir. Mide yanması ve kabızlık durumunuz devam edebilir.

Bu hafta özellikle tansiyonunuza dikkat etmelisiniz. Tansiyonunuzun yükselmesi durumunda doktorunuzdan bilgi almayı ihmal etmeyin.

29 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 29. Hafta

Kas ve kemik yapısı oldukça güçlenmiş olan bebeğiniz için artık rahim bölgesi eskisi kadar geniş ve rahat değildir. Hareketleri iyiden iyiye aktif hale gelmiş olan bebeğiniz artık daha yavaş ve güçlü hareketleri ile gelişimini sürdürmektedir.

Bebeğinizin baştan ayağa kadar olan uzunluğu 42 santim, baş popo uzunluğu ise 26 santimdir. Kilosu ise 1150 - 1300 gram kadardır. (Bu değerler bebeğinizin büyüklüğüne göre % 10 oranında değişkenlik gösterebilir.)

29 hafta bebek gelisimi

29. hafta bebeğinizin hareketlerinde normale göre daha fazla hareket veya hareketlerinde azalma hissedebilirsiniz. Bu hafta ve sonrasında bebeğinizin hareketlerini kontrol etmelisiniz.

Bebeğinizin hareket etmemesi durumunda 1 bardak süt içme sonrası 1 saat içinde hiç hareket hissedilmezse mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Bebeğinizin durumunu öğrenmek için bazı testler yaptırmak gerekebilir.

29. hafta gebelik dönemi içinde bebeğinizin kasları ve ciğerleri gelişmeye devam eder. Beyin hücreleri gelişirken kafası da büyür.

Artık bebeğiniz gözlerini sağa ve sola oynatabilir ve bununla birlikte ses, ışık, koku ve tat gibi algıları çok daha fazladır.

Bebeğiniz bu hafta kemik iliği kan hücreleri yapımını tamamen gerçekleştirebilir. Bu dönemde bebeğiniz tüm gün uyuyabilir ya da geceleri tamamen uyanık olabilir ve bu durum da sizi gece uykularınızdan edebilir.

Sizin hareketli olduğunuz durumlarda bebeğiniz bu hareketleri sallantı gibi algılar ve uyur. Genellikle siz hareketsizken bebeğiniz uyanık durumdadır.

3. Trimester 29. Hafta Bebek Ultrason Videosu

29 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Artık her şey çok daha hızlı gelişmekte ve rahim büyüdükçe, bebeğinizin kilosu arttıkça çevreye baskı yapmaya devam edecektir ve bu yüzden sırt ve bel ağrılarınızda artış gösterebilir. Mide yanması ve kabızlık durumunuz devam edebilir.

Aşırı yemek yeme durumlarında hazımsızlık, gaz ve mide ekşimesi gibi istenmeyen durumlar yaşabilirsiniz.

3. Trimester 29. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Rahminizde oluşacak basınç nedeni ile hemoroid problemleriniz meydana gelebilir. Endişeye gerek yok hamilelikten sonra bu durum genelde geçmektedir.

Normal olarak kilo artışlarınız 8- 10 kilo aralığında olmalıdır. Yine önceliğiniz sağlığınız ve dolayısı ile sağlıklı beslenme, bol su tüketmeye özen göstermelisiniz.

Hafta Hafta Hamilelik Yirmidokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Yirmidokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

29 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
29 haftalık gebelikte bebeğin genellikle baş aşağı pozisyonda olması beklenir. Baş aşağı pozisyon, doğum için ideal bir duruş olarak kabul edilir.

29 Haftalık Gebelik Cinsiyet Yanılması
29 haftalık gebelikte, ultrason görüntüleri genellikle bebeğin cinsiyetini belirlemede daha net olabilir. Ancak, bu dönemde bile yanılma olasılığı bulunabilir.

29 Haftalık Bebek Anne Karnında Nerede Durur?
29 haftalık bebek genellikle rahmin alt kısmında, karın bölgesinin ortasına doğru yer alır. Bu dönemde bebek, gelişimini sürdürerek doğuma hazırlık yapar.

29. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "29. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

29 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "29. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 17/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR