İÇERİK KATEGORİLERİ

35. Hafta Gebelik

Sizin aç, yorgun ya da uykusuz olduğunuz dönemlerde, bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bebeğinizin hareketlerini takip etmeniz önemlidir. Hareketlerinde değişim olması ya da birden kesilmesi sorun anlamına gelmemekle birlikte NST yaptırılması gerekli olabilir.

Her şey yolunda gidiyorsa gereksiz endişelere kapılmayın çünkü bu dönem ve sonrasında yaşayacağınız kaygılar doğum sancılarınızın fazla olmasına sebep olabilmekte.

35 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 35. Hafta

Artık bebeğiniz içinde yüzdüğü suya oranla rahim içinde daha fazla yer kaplamaya başlamıştır; bu nedenle hareketleri de çok kolay olmayacaktır. Her ne kadar kısıtlanmış olsa da çok daha güçlü ve belirgin bir hali olacaktır.

Bebeğinizin başı henüz yerleşmemişse bile, artık annenin kasık kemiğinin üzerine yerleşmeye başlamaktadır. Bu hafta sonrasında bebeğiniz artık doğmaya hazır duruma gelmiş olabilir. Bu dönem doğan bebekler için sorunsuz hayatta kalma şansları yüksektir.

35 haftalik bebek gelisimi

Bebeğiniz 35. haftada yaklaşık olarak 2.5 kilo ağırlığındadır ve bundan sonra da kilo almaya devam edecektir. Yağ dokusu gelişmeye devam etmektedir. Özellikle de kolları ve bacaklarında yağ depolanması sürecektir. Bu yağ tabakası onun vücut sıcaklığını ayarlamasına yardımcı olacak.

Bu dönemde bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 45 cm.'dir. Siz yaklaşık olarak haftada 350 - 500 gr alırken, bebeğiniz artık, sizin her hafta alacağınız kilonun yarısı kadar kilo alacaktır. ( 180 - 250 gr.)

35. hafta itibariyle bebeğiniz duyma yetisi tamamen gelişmiş durumdadır, bu yüzden anne adayının bebekle konuşması ve iletişime geçmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Bebeğinize olan sevginizi ona hissettirebilirsiniz artık. Bu iletişim sizin kaygılarınız ve duygu değişimleriniz içinde olumlu etki sağlayacaktır.

3. Trimester 35. Hafta Bebek Ultrason Videosu

35 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler 

Eğer ortalama kiloda hamile kalmışsanız hamileliğinizin başından itibaren yaklaşık olarak 9,5 - 13 kilo arasında almış olmalısınız.

35. gebelik dönemi aşırı halsizlik ve yorgunluk pek çok hamile kadının en önemli şikayet nedenlerinden biridir.

Son haftaların gündemi yine değişmeyen uyku problemleri, hızlı kilo artışı ve bunlara bağlı hareket yeteneği kısıtlanması olacaktır.

Sizin aç, yorgun ya da uykusuz olduğunuz dönemlerde, bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bebeğinizin hareketlerini takip etmeniz önemlidir. Hareketlerinde değişim olması ya da birden kesilmesi sorun anlamına gelmemekle birlikte NST yaptırılması gerekli olabilir.

3. Trimester 35. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Bu haftadan itibaren doktorunuz rahim ağzındaki açılma ve bebeğinizin pozisyonunu düzenli olarak kontrol edecektir. Doğum başlama süreci rahim ağzının bebeğin çıkmasına izin verecek şekilde esnemesi, incelmesi ve açılması demektir.

Hafta Hafta Hamilelik Otuzbeşinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Otuzbeşinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

35 Haftalık Hamileyim Doğum Ne Zaman Olur?
35 haftalık gebelik, genellikle bebeğin gelişimi için kritik bir döneme işaret eder, ancak her gebelik farklıdır. Doğum, genellikle 37-42 hafta arasında gerçekleşir. Ancak, bebeğin sağlığı veya anne için olası riskler nedeniyle doktorunuz önce veya sonra bir doğumu planlayabilir.

35 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan 35. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

35 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
35 haftada bebeğin baş aşağı pozisyon alması, normal doğum için uygun bir pozisyon olabilir. Ancak, her gebelikte bebek pozisyonunu değiştirebilir. Bebeğin pozisyonu, doğum anında rahat bir geçiş için önemlidir.

35. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "35. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

35 Haftada Açılma Olur mu?
35 haftada açılma (rahim ağzının genişlemesi) olması normalde erken bir işaret değildir. Açılma genellikle doğumun başlama sürecinin bir parçası olarak daha ileri haftalarda ortaya çıkar.

Doğumun Yakın Olduğunu Nasıl Anlarız?
Doğumun yakın olduğunu gösteren belirtiler arasında düzenli ve sık kasılmalar, rahim ağzında açılma, sıvı sızıntısı, bebeğin baş aşağı pozisyon alması ve pelvik baskı hissi yer alabilir. Ancak, her hamilelik farklı olduğu için bu belirtiler her kadında aynı şekilde ortaya çıkmayabilir. Doğumun yaklaştığını düşünüyorsanız, doktorunuzla iletişime geçmek önemlidir.

Son güncelleme: 23/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR