İÇERİK KATEGORİLERİ

39. Hafta Gebelik

Hamileliğin bu son günlerinde kendinizi ağırlaşmış ve rahatsız hissetmeniz normaldir. Ayrıca bebeğinizin doğum kanalına yerleşmesi (inmesi) nedeniyle vücudunuzun ağırlık merkezi değiştiğinden denge kurmakta zorlanabilirsiniz.

Artık nerdeyse hamilelik döneminin sonuna geldiniz ve bebeğinizi karşılamak ve sarılmak üzere heyecanla beklemektesiniz. Aklınızda olsun bu hafta içinde ya da sonunda doğum gerçekleşebilir.

39 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 39. Hafta

Bu haftanın sonunda bebeğiniz yaklaşık olarak 3250 gram ağırlığında ve boyu da yaklaşık 51 cm. olabilmektedir.

Haftalardır besinleri plasentadan bebeğinize taşımakta olan göbek kordonunun boyu 50 cm. ve kalınlığı 1,3 cm kadardır. Bu hafta bebeğiniz rahmin tamamını kapladığından göbek kordonunun sıkışması ya da bebeğin etrafına dolaşması olasılığı ortaya çıkabilir.

39 hafta döneminde bebeğiniz çoğunlukla uyuyarak kendini doğuma hazırlamaktadır. Bebeğiniz rahim içinde, % 96 gibi bir ihtimalle, önce başın doğum kanalına girdiği bir pozisyondadır.

39 hafta bebek

Bebeğinizin bağışıklık sistemi tam gelişmemiş durumda olsa da doğuma kadar gelişimini sürdürecektir.

39. haftada bebek halk arasında bebek eşi denilen plasenta aracılığı ile sizden antikor desteği almaya devam etmektedir. Sizden bebeğinize geçmekte olan antikorlar bebeğinizi doğum sonrasında en az 6 ay süreyle enfeksiyonlara karşı koruyacaktır.

Doğum sonrasında bebeğiniz, bazı antikorları (Ig A) anne sütünden almaya devam edecektir.

Bebeğinizin akciğerleri ise olgunlaşarak ve dış dünyaya tamamen hazır duruma gelmiştir.

Doğum sonrasında vücut sıcaklığını düzenlemeye yardım edecek olan yağ depolarını biriktirmeye devam etmekte olan bebek, normal yağın yanı sıra ense ve boyun kısmında, omuzları arasında ve iç organlarının etrafında özel "kahverengi" bir yağ biriktirmektedir. Bu kahverengi yağ hücreleri ilk haftalarında ısı üretimi için kullanılacaktır.

3. Trimester 39. Hafta Bebek Ultrason Videosu

39 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Hamileliğin bu son günlerinde kendinizi ağırlaşmış ve rahatsız hissetmeniz normaldir. Ayrıca bebeğinizin doğum kanalına yerleşmesi (inmesi) nedeniyle vücudunuzun ağırlık merkezi değiştiğinden denge kurmakta zorlanabilirsiniz.

39. haftada zaman zaman bacaklardan başlayıp vajina içine doğru ilerleyen titreşimler hissedilebilirsiniz. Bu elektrik çarpması benzeri titreşimlerin nedeni bebeğinizin doğum kanalına yerleşimi sırasında rahmin etrafındaki sinirlere baskı yapmasıdır.

Bu hafta sahte doğum sancılarını hissetme oranı yüksektir. Rahim ağzı, doğum için açılmaya hazırlanmakta ve mesaneye yapılan baskı da artış göstermektedir.

3. Trimester 39. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Rahim ağzı (Serviks) giderek doğuma uygun hale gelmektedir. Eğer doğumunuz sezaryen doğum olacaksa bu haftadan sonra herhangi bir gün doğum planlaması yapılabilir.

Hafta Hafta Hamilelik Otuzdokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Otuzdokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

39 Haftada Doğum Belirtileri Nelerdir?
39 haftada doğum belirtileri arasında düzenli kasılmalar, rahim ağzında açılma, mukus plugunun atılması ve amniyotik sıvının sularının gelmesi bulunabilir.

Doğuma Az Kaldığı Nasıl Anlaşılır?
Rahim kasılmalarının artması, düzenli aralıklarla gelmesi, muayene sırasında rahim ağzında açılmanın tespit edilmesi ve bebek pelvis bölgesine inmesi, doğumun yaklaştığını gösterebilir.

39 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "39. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Hamileliğin Son Günlerinde Neler Olur?
Hamileliğin son günlerinde huzursuzluk, sık tuvalet ihtiyacı, bebek pelvis bölgesine inmesiyle birlikte ağırlık hissi gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

39. Haftalık Gebelikte Sancı Olmaması
Evet, 39 haftalık gebelikte sancı olmaması normal olabilir. Ancak, her gebelik farklıdır ve endişe durumunda doktora başvurmak önemlidir.

39. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "39. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 30/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR