İÇERİK KATEGORİLERİ

7. Hafta Gebelik

Bu dönemde artan hızlı hormon değişimi nedeni ile cilt yapısında değişiklikler mümkün olabilmektedir. Bu tür cilt problemlerinde yüzü sık sık yıkamak işe yarayacaktır. Yine belli bir süre daha sürecek olan bulantılarınız için kullanılması önerilen B6 vitamini de cilt yapısında bozulmalara neden olabilmektedir.

Büyümesini ve gelişimini sürdürmekte olan bebeğiniz ve sizin için bambaşka ve özel bir dönem olan hamilelikte 7. haftada artık bir çok şeyi algılamış ve kanıksamış olsanız da hamilelik süreci ilgili öğrenecek çok şey var.

7. hafta gebelik

Bebek için Gebelikte 7. Hafta

Hızla büyümekte olan bebeğinizin boyu 9-11 mm boyutlarına ulaşmıştır. Bebeğiniz Amniyon kesesi adı verilen sıvı içerisinde koruma altındadır, bebeğinize en erken dönemlerinden itibaren bedeninin rahim iç duvarlarına değmeden rahat bir şekilde gelişebilmesi ve zararlı olabilecek etkenlerden korunması için en uygun ortamın oluşmasını sağlar.

Bebeğin beyni gelişimini devam ettirirken yüz şekilleri yavaş yavaş belirginleşmeye başlar.

Bu dönemde bebeğinizin kalbi sağ ve sol odacık şeklinde bölümlenmiş olarak kan pompalamaya devam etmektedir.

Yine bebeğin solunum ve sindirim istemi organlarından olan nefes ve yemek boruları bu dönemde iki ayrı bölümde iki yarı tüp haline gelir. Sağda ve solda iki akciğerde yerini alıp oluşumuna başlar.

1. Trimester 7. Hafta Bebek Kalp Atışları Ultrason Videosu

7. haftada bağırsaklar oluşumunu devam ettirirken inisülün hormonunu sağlayan pankreasla birlikte apandis de oluşur.

Ayaklar ve kollar yüzgeç görüntüsü ile iyice belirginleşerek dirsek ve topuk gibi bölüm taslakları ortaya çıkar.

7. hafta bebek gelisimi

7 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Kıyafetlerinizden de anlayacağınız gibi karnınız ve belinizde dolgunluk yavaş yavaş oluşmaya başlar. Kilo alımı bu dönemde kişiye gör değişkenlik gösterse de göğüsler genellikle bir beden kadar büyür. En belirgin olan göğüs büyümesi ile birlikte göğüs hassasiyetidir.

Bu dönemde artan hızlı hormon değişimi nedeni ile cilt yapısında değişiklikler mümkün olabilmektedir. Bu tür cilt problemlerinde yüzü sık sık yıkamak işe yarayacaktır. Yine belli bir süre daha sürecek olan bulantılarınız için kullanılması önerilen B6 vitamini de cilt yapısında bozulmalara neden olabilmektedir.

Özellikle bu dönemde yoğunlukla görülmekte olan aşerme durumu mümkün olduğunca karşılanmalı istenilen yiyecekleri temin etmek mümkün olmadığı durumlarda benzeri lezzette yiyecekler tüketilmesi önerilmektedir.

7. Hafta için Tavsiyemiz!

Hamilelik döneminde beslenme öncelikle anne sağlığı için gereklidir. Bebek gerekli olan tüm vitaminleri anneden karşılayacaktır bu nedenle vitamin ve mineral dengesi çerçevesinde sağlıklı beslenilmelidir. Doğru olan beslenme tarzı olarak, fazla yemek yerine az ve sık sık yemek yemek tavsiye edilmektedir.

Hafta Hafta Hamilelik Yedinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Yedinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

7 haftalık bebeğin kalp atışının yavaş olması
7 haftalık bebeğin kalp atışının yavaş olması durumu endişe verici bir durumdur. Normalde bu dönemde bebeğin kalp atışları hızlanmalıdır. Eğer ultrasonda düşük kalp atışları tespit edilirse, bir doktora başvurmak önemlidir. Bu durum, gebelik sağlığı açısından ciddi bir sorunun belirtisi olabilir.

7 haftalik dusukte lohusa sayılır mı?
7 haftalık düşükte lohusa sayılmaz. Lohusalık genellikle doğum sonrasında ortaya çıkar ve vücudun hamilelik sırasında yaşadığı değişikliklere adapte olma sürecini içerir. Ancak, düşük durumunda, vücut genellikle hamileliği sürdürecek kadar değişime uğramamıştır.

7 haftalık gebelik kaç aylık?
7 haftalık gebelik, gebeliğin ikinci ayının başlarında yer almaktadır. Gebelik, genellikle 40 hafta süren 9 aylık bir süreçtir. Dolayısıyla, 7 haftalık gebelik, gebeliğin başlangıcının yaklaşık olarak 1.5 ayını temsil eder.

Kaç haftalık/aylık hamile olduğunuzu Kaç Haftalık Hamileyim sayfamızdan detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

7. haftalık gebelikte annedeki değişiklikler
Yukarıda Anne İçin Gebelikte 7. Hafta başlıklı alanımızda yedinci hafta anne adayımızın yaşayacaklarını inceleyebilirsiniz.

7 Haftalık Bebeğin Kalp Atışlarının Duyulmaması Normal mi?
7 haftalık gebelikte bebeğin kalp atışlarının duyulamaması endişe verici olabilir, ancak bu durum her zaman anormal bir durumu işaret etmez. Kalp atışları, gebeliğin ilerlemesiyle daha belirgin hale gelir. Eğer doktor bu aşamada kalp atışlarını duyamıyorsa, birkaç hafta sonra tekrar kontrol etmek önemlidir. Bebeğin kalp atışları normalde 8-12 hafta arasında daha net bir şekilde duyulabilir. Ancak, her gebelik farklıdır ve bazı durumlarda bu süreç daha uzun sürebilir.

7 haftalık bebek görüntüsü
Sayfamızda 7. Hafta Bebek Kalp Atışları Ultrason Videosu başlıklı bölümümüzde 7. hafta bebeğinizin görünümü ve tum ultrason detaylarını izleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 12/02/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR