İÇERİK KATEGORİLERİ

9. Hafta Gebelik

Nerede ise tüm uzuvları tamamlanmış olan bebeğin ayak ve kol hareketleri hız kazanmaya başlamıştır. Kulak kepçeleri ortaya çıkmakla birlikte tam olarak organ gelişimleri devam etmektedir. Yaklaşık olarak 2-3 gr. Ağrılığına ulaşmış olan minik bebeğiniz, hala ilk üç aylık dönem (1. trimester) içinde olup embriyonik dönemi tamamlamak üzeredir.

Bu hafta halsizlikleriniz ve uykulu haliniz nedeni ile yataktan çıkmak istemeyebilir ve daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yeterince dinlenebilirsiniz ama yinede basit egzersizler ve yürüyüş aktivitelerini aksatmamaya dikkat etmelisiniz.

9. hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 9. Hafta

Her organı tek tek belirginleşmeye başlayan bebeğiniz 9. haftada hızlı gelişimini sürdürmekte. Yaklaşık 2.5 cm ya da benzetmek gerekirse zeytin tanesi büyüklüğüne ulaşmış olan bebeğinizin 9. Hafta itibari ile kas gelişimi başlamıştır.

9. hafta bebek gelisimi

Nerede ise tüm uzuvları tamamlanmış olan bebeğin ayak ve kol hareketleri hız kazanmaya başlamıştır. Kulak kepçeleri ortaya çıkmakla birlikte tam olarak organ gelişimleri devam etmektedir.

Yaklaşık olarak 2-3 gr. Ağrılığına ulaşmış olan minik bebeğiniz, hala ilk üç aylık dönem (1. trimester) içinde olup embriyonik dönemi tamamlamak üzeredir. 9. Hafta içinde gözleri tamamen oluşmasına rağmen 27. Haftaya kadar açılmayacaktır.

Ana organları oluşmuş durumda olan bebek bu dönem içinde ellerini vücudunda gezdirebilmektedir.

1. Trimester 9. Hafta Bebek 3 Boyutlu Ultrason Videosu

9 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Bu haftada da bulantı, gerginlik ve hassasiyet gibi şikayetleriniz devam edebilir ya da belli farklılıklarla seyredebilir. 9. Hafta içinde midede yanma ve mide ekşimesi ve yine gaz sorunları ile karşılaşmanız olasıdır.

Gün geçtikçe artan duygusal değişiklikleri sizden çok etrafınızdakileri rahatsız edebilir. Gereksiz yere küçücük şeylere tepki gösterebilir, ya da anlamsız ağlama krizlerine kapılabilirisiniz. Herkes için aynı durum söz konusu olmamakla birlikte belli duygu dalgalanmaları genel olarak görülebilen bir durumdur.

gebelikte dogru beslenme

Yine bazı dönemlerde ortaya çıkan vücut gerginlikleri ve baş ağrıları için uzmanlar tarafından yoga türü rahatlatıcı uygulamalar önerilmektedir. Bu dönem için yapılması gereken en önemli işlem stresinizi kontrol altında tutmak ve olabildiğince kendiniz rahat hissedebileceğiniz konforlu alanlar yaratmak olacaktır.

Tüm hamilelik dönemi için büyük bir öneme sahip olan doğru beslenme özellikle bu ilk üç aylık dönem içinde çok daha dikkate alınması gereken öneme sahiptir.

9. Hafta için Tavsiyemiz!

Bu dönem içinde kafein, sigara ve alkol gibi tüm zararlı maddelerden uzak durmanız önerilmektedir. Yine bu dönem de artarak rahatsızlık veren gaz şikayetiniz için sık ve az yemek yemenin yanında bol bol su tüketmenin de doğru bir uygulama olduğunu bilmenizde yarar var.

Hafta Hafta Hamilelik Dokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Dokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

9 haftalık hamilelikte anne ne hisseder?
9. hafta hamilelik dönemi anne adayında yaşanan değişiklikleri sayfamızın yukarısında yer alan "9 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler" başlığımızdan inceleyebilirsiniz.

9 haftalık bebeğin cinsiyeti belli olur mu?
9 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti genellikle belirlenemez. Cinsiyetin daha net bir şekilde görülebilmesi için genellikle 18-20 haftalık detaylı ultrason yapılır. Detaylı bilgi için gebelikveannelik.com/bebek-cinsiyeti-ne-zaman-belli-olur

9 haftalık gebelikte sırt üstü yatılır mı?
9 haftalık gebelikte sırt üstü yatmak genellikle önerilmez. Rahmin büyümesiyle birlikte sırt üstü yatmak, kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir ve belirli bir pozisyonda uzun süre kalmak rahat olmayabilir.

9 haftalık gebelikte nasıl yatmalı?
9 haftalık gebelikte yan yatmak genellikle önerilir. Özellikle sol yan üzerine yatmak, kan dolaşımını ve bebeğin oksijen alımını iyileştirebilir.

9 haftalık gebelik kaç aylık olur?
9 haftalık gebelik yaklaşık olarak 2 aylık bir süreyi ifade eder.

9. haftada karın ağrısı olur mu?
9. haftada karın ağrısı normal olabilir çünkü rahmin büyümesi başlamıştır. Ancak, şiddetli veya sürekli ağrı durumunda bir sağlık uzmanına başvurmak önemlidir.

9 haftada mide bulantısı azalır mı?
9 haftada mide bulantısı hala devam edebilir ancak her gebelik farklıdır. Bazı kadınlarda mide bulantısı bu dönemde azalabilirken, bazılarında devam edebilir.

Son güncelleme: 17/02/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR