İÇERİK KATEGORİLERİ

Bebek Yıkamanın 5 İnce Detayı

Bebekleri yıkarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Örneğin baş bölgesi ısı kaybının en hızlı yaşandığı yerdir. Bu yüzden bebeğinizin baş bölgesini en son yıkamalısınız. Böylece çok korkmasını da önlemiş olacaksınız. Bebeğinizi ne zaman küvete yatırarak yıkamanız gerektiği gibi önemli bilgileri de sizlere detayları ile birlikte aktarıyoruz. Artık bebeğinizi yıkamaktan asla korkmayacaksınız!

Annelik konusunda tecrübe sahibi olanlar için bebek yıkamak son derece kolay olabilir. Ancak ilk kez anne olanlar bu konuda endişeli olabiliyor. Hangi malzemeleri kullanmaları gerektiği, bebeklerini nasıl yıkamaları gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda net bilgilere ihtiyaçları var. Bu nedenler sizlere bebek yıkamanın en ince detaylarını aktaracağız. Bu yazıyı okuduktan sonra kendinize güvenli bir şekilde bebeğinizi yıkayabileceksiniz.

Bebek Yıkama Malzemeleri

1- Bebek Yıkamak İçin Gerekli Malzemeler

Önce malzeme listesini açıklayalım ve eksikleriniz varsa tamamlayın.

  • Bebek küveti
  • Yıkama filesi ya da havlu
  • Küçük havlu ya da yumuşak sünger
  • Göz yakmayan bebek şampuanı
  • Bebek yağı
  • Kurulama havlusu

bebek yikamak

2- Bebek Kaç Günde Bir ve Ne Zaman Yıkanmalı?

Annelerin bu konuda da endişeli olduğunu biliyoruz. Bebeğinizi ilk 6 ay boyunca gün aşırı yıkamanız tavsiye edilir. Uzmanlar ilk 6 ayın sonunda 2 ila 3 günde bir bebeklerin yıkanması gerektiğini söylüyor. Çok sıcak havalarda 6 ayın sonunda da her gün ya da gün aşırı bebeğinizi yıkayabilirsiniz. Banyo için en ideal zaman ise beslenme saatinden hemen öncedir. Ancak beslenmeden sonra yıkamak isterseniz en az 1 saat beklemeniz önerilir. Eğer emzirdikten ya da mama verdikten hemen sonra yıkarsanız yüksek olasılıkla kusacaktır.

bebek banyo suyu sicakligi

3- Bebek Banyosu İçin Su Sıcaklığı Nasıl Olmalı?

Size göre suyun ideal sıcaklığı bebeğiniz için az ya da fazla olabilir. Onların cildinin çok daha hassas olduğunu unutmayın. Bu yüzden bebeğinizi yıkayacağınız suyun sıcaklığı 36,5 derece ile 37 derece arasında olmalı! Oda sıcaklığı ise 22 derece ila 24 derece arasında olmalı. Dijital sıcaklık ölçen cihazlar yardımı ile ideal sıcaklık düzeylerini kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.

bebek banyosu nekadar sürer

4- Bebek Banyosu Ne Kadar Sürmeli?

Bebeğinizi hızlı bir şekilde yıkamanız gerekiyor. Banyo süresi toplam 10 dakikayı geçmemeli! 1 yaşına girdikten sonra banyo süresini 20 ya da 25 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ancak bu süreye kadar bebeğinizi üşütmemek ve hasta olmasını önlemek için 10 dakika içerisinde bebeğinizi yıkamış ve giydirmiş olmanız lazım.

bebek nasil yikanir

5- Bebek Nasıl Yıkanır?

Önce malzemelerinizi hazırlayın ve hem suyun hem de oda sıcaklığının ideal düzeyde olmasını sağlayın. Eğer bebeğinizin göbek kordonu düşmediyse küveti su ile doldurarak yıkamayın. Bebeğinizin üzerine su dökerek yıkamalısınız. Bir elinizle bebeğinizi tutarken diğer elinizle önce bebeğinizin üzerine biraz su dökün. Ancak başını ıslatmayın, başı en son yıkanmalı. Ardından şampuan ve sünger yardımıyla çok bastırmadan bebeğinizi yıkayın ve durulayın. Son olarak baş bölgesini yıkayıp durulayın.  İyice kuruladıktan sonra vücudunun tamamını bebek yağı ile nemlendirin ve beklemeden giydirin.

Bebek Banyosu ve Masaj Videosu

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR