İÇERİK KATEGORİLERİ

Düşük Yapan Kadın Lohusa Sayılır mı?

Her anne adayı gebeliğini en iyi şekilde geçirmek ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak ister. Fakat çeşitli nedenlerden dolayı tüm gebelikler doğumla sonuçlanmaz. Bu da düşük yapan kadınların lohusa olup olmadığı sorusunu akıllarda getirir. Düşük yapan kadının lohusa olabilmesi için bebeğin organlarının oluşmaya başlamış olması gerekir. Ancak bu şart sağlandığında kadın lohusa sayılır.

Her kadın hamilelik dönemini en iyi şekilde geçirip sağlıkla bebeğini kucağına alacağı günü bekler. Her ne kadar hamilelik iyi başlasa da belirli nedenlerden ya da kazalardan dolayı tüm gebelikler doğum ile sonuçlanmaz ve pek çok anne doğum vaktinden önce bebeğini doğmadan kaybeder. Düşükle sonuçlanan gebeliklerde aklı en çok meşgul eden sorulardan biri de bebeğini kaybeden anne adaylarının lohusa olup olmadığıdır.

Düşük Yapan Kadın Lohusa Sayılır mı?

Düşük Durumunda Lohusalık

Düşük yapan bir kadının lohusa sayılabilmesi için belli kriterler istenmiştir. Bunun başında bebeğin gebelik sürecinde organlarının oluşmaya başlaması gelir. Bu da gebeliğin yaklaşık 6. ya da 7. haftasına denk gelir. Eğer anne adayı bu durumdayken bebeğini düşürürse lohusa sayılır. Anne adayının bebeğini kaybettikten ilk 3 gün boyunca kanaması olursa bu lohusa kanı olduğunu gösterir.

Bu durumun aksine bebek 6-7 haftası dolmadan kaybedilirse ve kanama 3 gün kadar sürmezse buna lohusalık denmez ve kadında lohusa sayılmaz. Anne adayının her iki durumda da kendine dikkat etmesi gerekir. Özellikle kanın fazla olduğu durumlarda vakit kaybetmeden doktora başvurmakta fayda var. Kanamanın tek nedeni lohusalık olmayabilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR