Gebelik ve Annelik Forumu - Gebelik (hamilelik) donemi, gebelik belirtileri, tup bebek, ay ay hafta hafta gebelik, dogum, anne, bebek ve kadin forumu.
gebelikveanneliklogo

Gebelik ve Annelik Ana Sayfa | Yemek Tarifleri Gebelik ve Annelik Forumuna Ucretsiz Uye Olmak Icin Buraya Tiklayiniz

Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Kısırlık
 Gebelik ve Annelik | Hamilelik, Dogum, Anne Forumu | Gebelik ve Annelik | Kısırlık
Mesaj icon Konu: Tiroit bozukluğu olup da hamile kalan var mı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 1296

Alıntı elif.im Cevaplabullet Konu: Tiroit bozukluğu olup da hamile kalan var mı
    Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 14:24
merhaba hanımlar.9 ay dır bebek istiyoruz.olmadı tabi.4 ay önce yaptırdığım tahlillerde tiroit değerlerimin normalin üzerinde olduğunu öğrendim.dün yine kontrole gittim.ömür boyu ilaca devam etmemi söyledi doktor.boğazımda bir kitleden de söz etti.haftaya gel renkli film çekelim dedi.bu ay 4.olucak yumurta takibi de yaptırıyorum yumurtlamamda bi sorun yok ama hamile de kalamıyorum.eşim de test yaptırdı onun bütün değerleri normal..
hiç böyle tiroit bozukluğu,guatr hastası olup da hamile kalabilen var mı?canlı bi örneğe öylesine ihtiyacım var ki..
Ya Rab!beni görmek isteyen seni görsün,beni sevmek isteyen seni sevsin,bana aşık olan sana aşık olsun
diye buyurduğun peygamberimizin yüzü suyu hürmetine bizleri bağışla....
IP
bozlak
Kidemli Uye
Kidemli Uye

Gönderilenler: 1851

Alıntı bozlak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 14:35
gecmis olsun canim benimde tiroid hormonlarim devamli yuksek ve ay lik ilac kullaniyorum kan tahlili yaptiriyorum ve hamile kalmada hic zorlanmadim ama bi arkadasim daha var yillardir bu hastalikla ugrasiyo oda hamile kalamiyo artik cocuk istamiyorum diyor tiroid hormonlari rahmide etkilermis benim dr oyle soylemisti ama ona gore bi tedavi uygulayip hamile kaldigin zaman ilaclari sana uygun dozda veriyo insallah bi an once hamile kalirsin
suskunlugum asaletimdendir her lafa verecek cevabim var ama bir lafa bakarim laf mi diye birde soyleyene bakarim ADAM mi diye...
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 16:00
Orjinalini yazan: bozlak

gecmis olsun canim benimde tiroid hormonlarim devamli yuksek ve ay lik ilac kullaniyorum kan tahlili yaptiriyorum ve hamile kalmada hic zorlanmadim ama bi arkadasim daha var yillardir bu hastalikla ugrasiyo oda hamile kalamiyo artik cocuk istamiyorum diyor tiroid hormonlari rahmide etkilermis benim dr oyle soylemisti ama ona gore bi tedavi uygulayip hamile kaldigin zaman ilaclari sana uygun dozda veriyo insallah bi an once hamile kalirsin
sağol canım desteğin için.ne diyeyim her şey Allah tan.sanırım çok yıpratıcı bir süreç olucak beklemek..
Ya Rab!beni görmek isteyen seni görsün,beni sevmek isteyen seni sevsin,bana aşık olan sana aşık olsun
IP
ankara_06
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 5243

Alıntı ankara_06 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 16:13
canım benim üzülme hastalığın adı belli tedaviside var çok şükür
sen filmini falan çektir ilacına devam et
bu arada bendede guatr değilde tiroid bozukluğu var
bende 18.ayıma giricem çocuk isteyeli
yaklaşık 1 yıldır tiroid düzenleyici ilaç alıyorum ve normal seviyede gidiyor değerim
dr um hamiş kalana kadar alcaksın dedi bu ilacı
inş en kısa zamanda kavuşuruz bebişleirmize
DERMAN ARARDIM DERDİME
DERDİM BANA DERMAN İMİŞ..
IP
melistuana
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 8729

Alıntı melistuana Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 17:06
canım benim geçmiş olsun.bizim gelinizmizdede guatr vardı ve ilaç kullanıyodu ve hala kullanıyo...hamile kalmak istedikten 6 ay sonra hamiş kaldı maşallah şimdi yeğenim 6 aylık 7 .ayına girdi...takma kafana canım dr ona göre ila verio..inşallah kısa zamanda bebiş haberini alırızz...
IP
feelings
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 31870

Alıntı feelings Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 18:48
canım benim akrabamda da guatr var
2 tane çocuğu var maşalalh gelinlik kız oldular
darısı başına inşallah....
Alperim oğlum benim,Zeynebim kızım benim sizi çok seviyorum
siz benim yaşama gücüm,sevincim,herşeyimsiniz...
IP
feelings
Moderatör
Moderatör
Simge

Alıntı feelings Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 18:48
canım benim akrabamda  guatr var
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 19:22
Orjinalini yazan: ankara_06

canım benim üzülme hastalığın adı belli tedaviside var çok şükür
sen filmini falan çektir ilacına devam et
bu arada bendede guatr değilde tiroid bozukluğu var
bende 18.ayıma giricem çocuk isteyeli
yaklaşık 1 yıldır tiroid düzenleyici ilaç alıyorum ve normal seviyede gidiyor değerim
dr um hamiş kalana kadar alcaksın dedi bu ilacı
inş en kısa zamanda kavuşuruz bebişleirmize
yürekten bi amin diyerek katılıyorum bu duana canım.Dediğin gibi çok şükür tedavisi var.napalım herşey Allahtan.Allah herkese nasip etsin.ve kimseyi hastalıkla,bebişsizlikle imtihan etmesin.biliyormusun arkadaşlarımın bebeklerini tebriğe gidiyorum ,sanki kendi bebeğime alır gibi hediyeler almak beni çok mutlu ediyo.onların adına ne kadar seviniyorsam kendi adıma da o kadar üzülüyorum.Allahım diyorum şu masum bebeciklerin yüzü suyu hürmetine isteyen herkese bu mutluluğu yaşat.....
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 19:24
Orjinalini yazan: melisa

canım benim geçmiş olsun.bizim gelinizmizdede guatr vardı ve ilaç kullanıyodu ve hala kullanıyo...hamile kalmak istedikten 6 ay sonra hamiş kaldı maşallah şimdi yeğenim 6 aylık 7 .ayına girdi...takma kafana canım dr ona göre ila verio..inşallah kısa zamanda bebiş haberini alırızz...
inşallah canım.amin...amin.... Allah bağışlasın yeğenini...darısı başıma...
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 19:29
Orjinalini yazan: feelings

canım benim akrabamda  guatr var
gerçkten mi?ne güzel...Allah bağışlasın ömürleri uzun olsun..Bi gün ben de böyle olacakmıyım.çocukları çok,çok sevdiğim için biraz sabırsızlanıyorum galiba..bide piyangodan çıkar gibi bu hastalık moralimi bozdu...
IP
felicia
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 2799

Alıntı felicia Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 19:39
canım geçmiş olsun ben hipertiroidiydim kullandığım bir ilaç yüzünden ilk bebeğimi aldırmak zoriunda kaldım onun sonrasında ameliyat oldum başka bir ilaç kullanmaya başladm fakat tiroid değerlerim sürekli değiştiği için çok zor hamile kaldım 1 yıl uğraştıktan sonra geldi meleğim ve çok şükür şuan kollarımda umarım tez zamanda gelir meleğin
14.10.2009 12:33 Pamuğum,Çitlembiğim Defnem Rabbime Şükür Kollarımda
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Aralik-2009 Saat 20:54
Orjinalini yazan: felicia

canım geçmiş olsun ben hipertiroidiydim kullandığım bir ilaç yüzünden ilk bebeğimi aldırmak zoriunda kaldım onun sonrasında ameliyat oldum başka bir ilaç kullanmaya başladm fakat tiroid değerlerim sürekli değiştiği için çok zor hamile kaldım 1 yıl uğraştıktan sonra geldi meleğim ve çok şükür şuan kollarımda umarım tez zamanda gelir meleğin
ben de şuanda aynı durumdayım canım.umarım sonum da sana benzer ve alırım meleğimi kollarıma....hayırlı zamnda tabi...
IP
meleğim
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 1395

Alıntı meleğim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Ocak-2010 Saat 16:10
Tamam ozaman ben sana moral vereyim... Benim cok yakın bi arkadasımda troit problemi var ve hormon kullanıyor vee suan 27 günlük bir bebeği var... Önemli olan endokrinoloji doktorunun hormonunu duzgun ayarlaması... vucudun dengede kaldıktan sonra bir sorun yasatacagını sanmıyorum...
Minik Mucizemiz, MASAL'ımız Artık Kollarımızda..Rabbim Sana Sonuz Şükürler Olsun 07.08.2010 (22:10)
IP
seda30
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 434

Alıntı seda30 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 03:35
Yaşayan canlı örnek geldii :D Hipertiroit olduğumu hamileliğimin 2, ayında kan testinde öğrendim.Hamileliğim boyunca dahiliye ve kadın doğumcu ortak çalışmasıyla ilaç kullandım.Drlar sana uygun dozu her ay kan alarak ayarlıyorlar.Doğumdan sonra bebekte tiroit problemi olabileceği söylendi ama öylede oldu doğduğunda sağlık bakanlığından aradılar ve topuk tekrar testi istediler.Bebeği çocuk endokrin bölümüne götürdük burada yapılan ikinci tahlillerimiz temiz çıktı.İlk alınan topuk kanında hala ilacın etkisi olduğundan yanıltabiliyomuş yani.Şuan kızım 20 ayının içinde gayet sağlıklı maşallah vede cin gibi.Benimde tedaviyle hormon seviyem normale indi ama hala nodüllerim ve kistlerim var onlar içinde düzenli ultrasona giriyorum.Geçmiş olsun korkulacak birşey değil ilk duyunca stres yapsada tedaviyle herşey mümkün.
ENESİM İlk göz ağrım,yakışıklı prensim 27.06.2003
ZERRİNİM İnci tanem,minik prensesim 06.06.2008
IP
feelings
Moderatör
Moderatör
Simge

Alıntı feelings Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 13:56
canım ben alperime gebe kaldığımda tiroit hormanım normalin biraz üstünde idi galiba ama tam hatırlamıyorum...
IP
hande
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 2871

Alıntı hande Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 14:09
canım inşallah en kısa zamanda kavuşursun bebişine
canım kızlarım elam, nurum, ışıklar içinde uyuyun annemm,,güzel kızlarım benim..
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 20:20
benim de hormon değerlerim çok değişken.bi de troitin neden olduğu prolaktin hormonu yükselmesi vardı.cuma günü gittim doktora.şuanda herşey yolunda gözüküyo.hormon değrlerin iyi görünüyo artık önümüze bakabiliriz gebelik için dediSmilebu kadarcık umut bile içimi ısıttı.Tongue11 ay oldu,bakalım ne zaman gelecek benim inatçı sıpamBig%20smileBig%20smile
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 20:20
Orjinalini yazan: hande

canım inşallah en kısa zamanda kavuşursun bebişine
sağol canım inşallahhhWink
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 20:22
Orjinalini yazan: feelings

canım ben alperime gebe kaldığımda tiroit hormanım normalin biraz üstünde idi galiba ama tam hatırlamıyorum...
ya evet bazılarının hamile kalmasına engel olmuyormuş bu tiroit.benim eltimin de tiroit sorunu var.maşallah arka arkaya 2 tane doğurdu Allah bağışlasınConfusedConfused
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 20:24
Orjinalini yazan: seda30

Yaşayan canlı örnek geldii :D Hipertiroit olduğumu hamileliğimin 2, ayında kan testinde öğrendim.Hamileliğim boyunca dahiliye ve kadın doğumcu ortak çalışmasıyla ilaç kullandım.Drlar sana uygun dozu her ay kan alarak ayarlıyorlar.Doğumdan sonra bebekte tiroit problemi olabileceği söylendi ama öylede oldu doğduğunda sağlık bakanlığından aradılar ve topuk tekrar testi istediler.Bebeği çocuk endokrin bölümüne götürdük burada yapılan ikinci tahlillerimiz temiz çıktı.İlk alınan topuk kanında hala ilacın etkisi olduğundan yanıltabiliyomuş yani.Şuan kızım 20 ayının içinde gayet sağlıklı maşallah vede cin gibi.Benimde tedaviyle hormon seviyem normale indi ama hala nodüllerim ve kistlerim var onlar içinde düzenli ultrasona giriyorum.Geçmiş olsun korkulacak birşey değil ilk duyunca stres yapsada tedaviyle herşey mümkün.
ben de çocuk istemeye karar verince bi kan testi yaptırayım dedim.kansızlık falan varsa diye..hiç ummadığım bişey çıktı.senin de mi yüksek tiroitti rahatsızlığın..hangisi hiper hangisi hipo karıştırıyorum da halaBig%20smileBig%20smilene güzel canm ya umarım ben de mutlu sona ulaşabilirimSmile
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 20:26
Orjinalini yazan: meleğim

Tamam ozaman ben sana moral vereyim... Benim cok yakın bi arkadasımda troit problemi var ve hormon kullanıyor vee suan 27 günlük bir bebeği var... Önemli olan endokrinoloji doktorunun hormonunu duzgun ayarlaması... vucudun dengede kaldıktan sonra bir sorun yasatacagını sanmıyorum...
ya ben o dediğine değil de genel cerrahi uzmanına gidiyorum.acaba bi de endokrinoloji uzmanına da mı gitsem?ConfusedConfused
IP
seda30
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 434

Alıntı seda30 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ocak-2010 Saat 03:30
[
ben de çocuk istemeye karar verince bi kan testi yaptırayım dedim.kansızlık falan varsa diye..hiç ummadığım bişey çıktı.senin de mi yüksek tiroitti rahatsızlığın..hangisi hiper hangisi hipo karıştırıyorum da halaBig%20smileBig%20smilene güzel canm ya umarım ben de mutlu sona ulaşabilirimSmile
[/QUOTE]
Hipertiroit fazla çalışması yani halk dilinde zehirli guatr dedikleri.Hamile kalmayı güçleştiriyor diyorlar ama bende öyle olmadı korunmayı bıraktığım ay hamile kalmıştım kişiden kişiye değişiyor.Genel cerrahiden ziyade endokrin bölümüne gitmeni tavsiye ederim cerrahi hemen ameliyat öneriyor.Beni kesmek için bekleyen hali hazırda 2 tane cerrah varSmile ben hala direniyorum neticede önemli bir hormon erken yaşta ameliyat olmak istemiyorum sanada tavsiyem cerrahlardan uzak durBig%20smile
ENESİM İlk göz ağrım,yakışıklı prensim 27.06.2003
ZERRİNİM İnci tanem,minik prensesim 06.06.2008
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2010 Saat 00:08
sedacım çok teşekkür ederim..
IP
m.danyal
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Gönderilenler: 2402

Alıntı m.danyal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 12:15
gecmis olsun bacim insallah en kisa zamanda gelir bebisin
FACiA
IP
elif.im
Kidemli Uye
Kidemli Uye
Simge

Alıntı elif.im Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2010 Saat 18:08
Orjinalini yazan: m.danyal

gecmis olsun bacim insallah en kisa zamanda gelir bebisin
sağol arkadaşım.. inşallah.13 ay oldu hayırlısı bakalım..
artık aşılamaya doğru gidiyoruz..
yeter ki gelsin de hayırlısıyla..
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide

ADnet Reklamları Siz de reklam verin    

Gebelik ve Annelik Arsiv - Hamilelik - Gebelik Belirtileri - Doğum Fotoğrafları - Cinsel Sağlık Bilgileri - Ingilizce Sözlük - Londra - Normal Doğum - Bebek isimleri - Kozmetik ve Parfüm - Estetik - Moda Trendleri - Dekorasyon Fikirleri

GebelikveAnnelik.com uyelerimizin yapmis olduklari paylasimda ucuncu kisilerin telif hakki sahibi bulundugu her turlu paylasim (yazi, resim vb) materyallerinin kullanilmasi durumunda dogacak hukuki ve cezai sorumluluk paylasimi yapan uyeye ait olacaktir. Sözkonusu haksız kullanım nedeniyle GebelikveAnnelik.com'un hiçbir hukuki sorumluluğu bulunmamakta olup haksız kullanım nedeniyle GebelikveAnnelik.com'un üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve idari/adli para cezaları GebelikveAnnelik.com kullanıcılarına rücu edilecektir. Forumumuza üyelerimiz tarafından eklenen tüm paylasimin ticari kaydı güdülen, telif hakkı ihlaline neden olabilecek materyaller olup olmadıkları en ust duzeyde incelenmektedir. Ancak her yazının veya resim dosyasının orijinal kaynağı tespit edilemediğinden, bu içeriklerle ilgili gerekli düzenlemeleri bize ulaşmanız durumunda derhal gerceklestirebiliriz. Bize Ulaşın - Gizlilik Sözleşmesi

Hosting