|
|
| Gebelik ve Annelik Ana Sayfa | Yemek Tarifleri | Gebelik ve Annelik Forumuna Ucretsiz Uye Olmak Icin Buraya Tiklayiniz |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu | |
Konu: TAHLİL SONUÇLARI |
|
| Yazar | Mesaj |
|
buvcu
Üye
|
![]() Konu: TAHLİL SONUÇLARIGönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 09:48 |
|
günaydın hocam
17 aylık bi oğlum var. pazar gününden beri ateşi hep 39-40'tı. keyfi yerinde olduğu için çok önemsemedim ama dün ateş rahatsız etmeye başlayınca doktora götürdüm. idrar tahlili verdik. sonuçların bir kısmı çıktı. normal değerlerden farklı olarak renk bulanık. mikroskobik incelemede her sahada 1-2 lökosit, 1-2 eritrosit ve bol amorf ürat kristalleri görüldü diyor. kültür sonucu henüz çıkmadı.
bu sonuçlara göre endişelenmeli miyim? idrar yolu iltihabı, enfeksiyonu mu var?
antibiyotik kullanmayı gerektirecek bir durum mu?
bir de bizim oğlan calpol içemiyor, ben de bebe aspirini veriyorum ama bazı doktorlar zararlı, verilmememli diyor. günde 2 tane verdiğim oluyor. zararlı mı?
teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
buvcu
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 10:10 |
|
Hocam bir de çok iştahsız bir bebek. 9.6 kg. doğum kilosu 3300. idrar yolu enfeksiyonu da iştahsızlık yaparmış. doğru mu?
teşekkür ederim
|
|
|
|
|
Dr.KadirTugcu
Kidemli Uye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 10:31 |
|
Erkeklerde ; idrar yolu enfeksiyonu olmaz... İki istisnası vardır.1- Sepsis geçirmek,2- Kirli sonda sokulması.. Zaten idrar tahlilinizde NORMAL... Tahlil için idrar görünümlü "çay suyu" gönderseniz, ona bile bunları yazarlar.. Vakti zamanında, daha pahalı olan "Parasetamollü" ilaçlar satılsın diye Aspirin'e böyle bir çamur atılmıştı.. Elimizde ispat etme imkanı olmadığından, şimdilik kullanmayın derim, ama içimde daima bir şüphe vardır..
|
|
|
|
|
buvcu
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 10:35 |
|
peki hocam bol amorf ürat kristallleri ne demek? bir de idrar yolu enfeksiyonu değilse ateşinin sebebi ne olabilir? üç gündür çok keyifsiz, gece uyumuyor. sürekli ağlıyor. daha önce bi doktor pipisinin ucu dar, sünnet olmalı demişti. boşuna mı telaşlanıyorum hocam? |
|
|
|
|
Dr.KadirTugcu
Kidemli Uye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 10:45 |
|
Boşuna telaşlanıyorsunuz. Kesinlikle İYE yok.. Ateşin sebebi, herhangi bir enfeksiyon olabilir ama İYE değil.. Erken sünnete de gerek yoktur.. 17 aydan beri kullandığı "pipiyi" bundan sonrada kullanabilir.. Amorf ürat yedikleri ile ilgili, idrar pH değeri asit (düşük değerde) olmalı..
|
|
|
|
|
buvcu
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Ocak-2010 Saat 10:54 |
|
teşekkür ederim hocam..
|
|
|
|
|
buvcu
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Subat-2010 Saat 13:10 |
|
Hocam kültür sonucunda da 100.000 cfu/ml ve E.coli bakterisi çıkmıştı. Doktor 1 doz unac... iğne ve zima.. şurup verdi ama ben bunları kullanmadım. Bugün de neden kullanmadınız enfeksiyon ilerlemiş olabilir, böbreklere zarar vermiş olabilir denilince aklım karıştı. Hocam acaba yanlış mı yaptım?
|
|
|
|
|
Dr.KadirTugcu
Kidemli Uye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Subat-2010 Saat 10:28 |
|
Gayet basit, farklı bir laboratuvarda tekrar bir tahlil yaptırda bak ne çıkacak....
|
|
|
|
|
buvcu
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 09-Subat-2010 Saat 10:44 |
|
Tahlili yeniledik hocam, hiçbirşey çıkmadı. Aklımızı çok karıştırıyorlar, güya erkek çocuklarda ilk idrar yolu enfeksiyonunda ilaçlı film çekilerek geri kaçma varmı bakılmalıymış. yoksa amorf kristalleri taş yaparmış.. bunun gibi bir sürü şey söyleyip moralimizi bozdular. Size de çok teşekkkür ederim hocam çocuğum sayenizde boşuna ilaç kullamamış oldu. |
|
|
|
|
Dr.KadirTugcu
Kidemli Uye
|
![]() Gönderim Zamanı: 10-Subat-2010 Saat 10:22 |
|
Her gün sizin gibi kaç hasta aldatılıp dolandırılıyor, hesab edin.. |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
|
Gebelik ve Annelik Arsiv -
Hamilelik -
Gebelik Belirtileri -
Doğum Fotoğrafları -
Cinsel Sağlık Bilgileri -
Ingilizce Sözlük -
Londra -
Normal Doğum -
Bebek isimleri -
Kozmetik ve Parfüm -
Estetik -
Moda Trendleri -
Dekorasyon Fikirleri
GebelikveAnnelik.com uyelerimizin yapmis olduklari paylasimda ucuncu kisilerin telif hakki sahibi bulundugu her turlu paylasim (yazi, resim vb) materyallerinin kullanilmasi durumunda dogacak hukuki ve cezai sorumluluk paylasimi yapan uyeye ait olacaktir. Sözkonusu haksız kullanım nedeniyle GebelikveAnnelik.com'un hiçbir hukuki sorumluluğu bulunmamakta olup haksız kullanım nedeniyle GebelikveAnnelik.com'un üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve idari/adli para cezaları GebelikveAnnelik.com kullanıcılarına rücu edilecektir. Forumumuza üyelerimiz tarafından eklenen tüm paylasimin ticari kaydı güdülen, telif hakkı ihlaline neden olabilecek materyaller olup olmadıkları en ust duzeyde incelenmektedir. Ancak her yazının veya resim dosyasının orijinal kaynağı tespit edilemediğinden, bu içeriklerle ilgili gerekli düzenlemeleri bize ulaşmanız durumunda derhal gerceklestirebiliriz. Bize Ulaşın - Gizlilik Sözleşmesi | ||||