İÇERİK KATEGORİLERİ

Hamilelikte Kişisel Günlük Bakım

Günlük vücut bakımınıza yeterince özen göstermiyor olabilirsiniz. Fakat hamileyken bakım hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan son derece önemli… Kişisel bakımınızı ihmal etmiyor olmanız hamilelik süresi boyunca kendinizi daha güzel ve daha dinç hissetmenizi sağlar. Peki, hamileyken nelere dikkat etmeli, nasıl bir vücut bakımı yapmalısınız? Tamamını sizler için hazırladık. Okuyun ve uygulayın!

Hamilelik süresince yaşam alışkanlıklarınızda bazı değişikler yapmanız gerekebilir. Elbette bu tür değişimler hayati önem taşımıyor. Ancak hem sorunsuz bir hamilelik geçirmek hem de bebeğinizin sağlığını korumak için hamilelikte kişisel günlük bakım nasıl olmalı sorusunun yanıtını da öğrenmeli ve öğrenmekle kalmayıp uygulamalısınız. İlk etapta faydalarını hissedemeyebilirsiniz. Ancak zamanla doğru şekilde yaptığınız günlük bakımın tüm faydalarını tek tek hissedeceğinizden hiç endişeniz olmasın.

Hamilelikte Banyo Yapmak

Hamilelikte Banyo Yapmak

Sıcak su kullanma alışkanlığınızı hemen terk etmelisiniz. Banyo yaparken artık ılık su kullanmanız gerekiyor. Çünkü sıcak su vücut ısınızı yükseltir. Eğer kendinizi iyi hissettiriyorsa her gün dahi banyo yapabilirsiniz. Çünkü su cildinizi dinlendirir ve bu sayede gebeliğe bağlı streslerden arınmış olursunuz. Dinlenmek hamileliğe bağlı ağrılarınızın da azalmasına yardımcı olacaktır. Özellikle basur ve siyatik ağrıları ılık banyo yardımı ile azalabiliyor. Zemine mutlaka banyo matlarından yerleştirin. Kayarak düşme olasılığınızı daha önce dikkate almamış olabilirsiniz ancak hamileyken düşme riski çok önemlidir.

Hamilelikte Göğüs Bakımı

Hamileyken Göğüs Bakımı

Hamilelik süresi boyunca en fazla dikkat etmeniz gereken bakım göğüs bakımıdır. Çünkü göğüsleriniz hızla büyüyecek, genişleyecek. Bu hız göğüslerinizde çatlakların oluşmasına neden olabilir. Doğumdan sonra göğüs uçlarındaki çatlaklar emzirme esnasında hem size hem de bebeğinize sıkıntı yaşatabilir. Tüm bunları önlemenin yolu ise hamile olduğunuzu öğrendiğiniz günden itibaren her gün göğüslerinizi nemlendirmenizdir. Bunun için nemlendirici krem de kullanabilirsiniz. Fakat önerimiz saf zeytinyağı kullanmanız. Günde bir defa zeytinyağı sürerseniz göğüslerinizde çatlaklar oluşmaz. Zeytinyağının mucizevi faydasını emzirirken göreceksiniz.

Hamilelikte Göbek Bakımı

Hamileyken Kalça Ve Göbek Bakımı

Tıpkı göğüsleriniz gibi kalçanızda ve göbek bölgesinde de hızlı genişlemeden kaynaklanan çatlaklar oluşabilir. Bunu önlemek için yine nemlendirmeniz gerekiyor. Ancak 2-3 günde bir nemlendirmek maalesef çatlak oluşumunu engellemez. Her gün kalça ve göbeğinize bakım yapmanız şart. Bunun için de yine zeytinyağı veya badem yağı kullanabilirsiniz. Doğal yağlarla bakım yapmak göbek çizgisinin yerleşmesini ve gebelik sonrasında iz kalmasını da önler.

Hamilelikte Yüz Bakımı

Hamileyken Yüz Bakımı

Gebelik döneminde yüz derisi oldukça hassaslaşır. Bu yüzden sivilce, akne gibi problemleri yaşamaya başlayabilirsiniz. Önlemek mümkün mü? Elbette evet! Yüzünüzü her gün temizleyin. Makyaj yapmanızda bir sakınca yok. Fakat yatmadan önce makyajınızı tamamen temizlediğinizden emin olun. Ayrıca hamileyken güneş lekeleri de ciltte çok daha kolay oluşur. Güneşe çıkmadan önce en az 30 faktör güneş koruma kremi kullanmanız, yüzünüzde geniş kahverengi lekelerin oluşmasını önler.

Hamilelikte Saç Bakımı

Hamileyken Saç Bakımı

Saçlarınızın sönükleşmesi, cansızlaşması ve parlaklığını yitirmesi son derece normal, panik yapmayın. Hamileyken saçlarınız eskisi kadar sağlıklı görünmeyebilir ancak doğum sonrası eski sağlıklı görünümüne yeniden kavuşacaktır. Özellikle saç dökülmesi sorunu yaşayanlar saçlarını her gün yıkamamalı. Saçlı deride çok hafif bir ağ tabakasının oluşmasına izin verin. Bu tabaka saç köklerini besliyor. Olabildiğince saçlarınızı 2-3 günde bir yıkamaya özen gösterin.

Hamilelikte Ağız Bakımı

Hamileyken Ağız Bakımı

Gebelik döneminde ağızdaki tükürük salgısı diş çürümelerine neden olabiliyor. Bu yüzden hamileyken ağız ve diş bakımınıza maksimum özen göstermeniz şart! Dişlerinizi günde 3 defa fırçalayın. Eğer ilk aylarda diş macunu kokusu veya tadı sizi rahatsız eder, midenizi bulandırırsa, macun kullanmadan dişlerinizi fırçalayabilir ya da burun maskesi kullanabilirsiniz. Her yemek ve atıştırmalıktan sonra da ağzınızı en azından suyla çalkalayın!


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR