İÇERİK KATEGORİLERİ

Hangi Günler Hamile Kalınır?

Hamile kalmak istiyorsanız, ilişkiye girdiğiniz günü de doğru hesaplamanız gerekiyor. Bir ay içerisinde hamile kalabileceğiniz gün sayısı maksimum 3 gündür. Bu üç günü yakalayabilmek için de hangi gün ilişkiye girmeniz gerektiğini, ilişkinin kaç günde bir olması gerektiğini bilmeniz şart! Elbette doğru günde ilişkiye girmek, gebelik şansını yükseltiyor ancak kesinlikle hamile kalınabileceği anlamına da gelmiyor. Bunun için yumurtlama dönemine de dikkat etmek lazım.

Planlı bir şekilde bebek sahibi olmak isteyen kadınların en çok merak ettiği soruların başında, hangi günlerde hamile kalınabileceği geliyor. Maalesef bu konuda yanlış bilgiye sahip olan kadınların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla! Her ayın bir haftası hatta tam ay boyunca hamile kalınabileceğini düşünenler de var. Oysa bir ay içerisinde hamile kalma şansınız sadece 2 ya da 3 gün!

Hangi Günler Hamile Kalınır

Hamile kalınabilmesi için yumurtlamanın gerçekleşmesi ve yumurtanın da döllenebilecek büyüklüğe erişmesi gereklidir. Eğer düzenli olarak regl oluyorsanız yumurtlama döneminiz adet gününden yaklaşık 14 gün öncesine denk gelir. Ancak o günü yakalamak yerine, yumurtlama döneminden 2 ila 3 gün öncesinden ilişkiye girmeye başlamanız, hamile kalabilmeniz için son derece büyük önem taşıyor.

Hamilelik için İlişki Takvimi

Hamile kalma olasılığınızı güçlendirmek için regl olmadan 17 gün önce ilişkiye başlamalı ve 2 gün ara ile bir hafta boyunca ilişki yaşamanız gerekiyor. Bu da 3 ya da 4 ilişki ile hamile kalabileceğiniz anlamına geliyor. Hamile kalma şansınızın en güçlü olduğu dönemler bu 3 ya da 4 ilişkinin gerçekleştiği dönemdir.

Hamilelik için İlişki Takvimi

Peki, gebelik şansının yüksek olduğu dönemler kolaylıkla tespit edilebiliyorsa neden hamilelik için uzun yıllar beklemek zorunda kalanlar var?

Çünkü yumurtlama dönemi her daim saat gibi düzenli işlemiyor. Bazı aylarda yumurtanız oluşsa da yeterince büyüyemeyebilir. Bazen geç yumurtlama gerçekleşebilir. İşte bu nedenle planladığınız ilişki takvimini harfiyen uygulasanız dahi gebelik oluşmayabilir.

Yumurtlama Dönemi Anlaşılabilir mi?

Elbette rahim içerisinde yumurtanın oluştuğu dönemde bazı belirtiler de olabiliyor. Ancak bu belirtiler çok güçlü değil ve kendini yoğun bir şekilde belli etmiyor. Bu yüzden yumurtlama döneminizi anlamanız için vücudunuzu çok iyi dinlemeli, belirtileri net olarak gözlemlemeye çalışmalısınız. (bknz: Yumurtlama Gününde Ateş Ölçümü)

Yumurtlama Belirtileri

Yumurtlama Belirtileri Nelerdir?

  • Göğüslerde hassasiyet
  • Karın bölgesinde ağrı
  • Kasıklarda sancı
  • Vajinal akıntı

Eğer bu belirtileri gözlemlemek konusunda kendinize güvenemiyorsanız ovülasyon testi yaparak da yumurtlama döneminizi tespit edebilirsiniz. Eczanelerde satılan bu test evde idrar numunesi kullanılarak kolaylıkla yapılabiliyor. Eğer test sonucunda, tıpkı gebelik testinde olduğu gibi çift çizgi çıkarsa, yumurtladığınız ve ilişkiye girmeniz gerekli anlamına gelir. Tek çizgi ise yumurtlamadığınız anlamına geliyor. (bknz: Yumurtlama Günü Hesaplayıcı)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR