İÇERİK KATEGORİLERİ

Tüp Bebek Tedavisinde Mevsim Etkili mi?

Tüp bebek tedavisi başarı işlemlerinde mevsimsel farklar etkilemez. Kişiler kendileri için uygun zamanı belirleyebilirler. Aşırı sıcaklar hücreler için zararlı olur. Spermler özellikle 40 derecede bozulur. Sperm üretilen yer bu sebeple klimalarla serinletilir. Kişiler genelde tüp bebek için başvurularını yıllık izinlerinde yapmak isterler. Yıllık izinleri de genelde yaz ayına denk gelir.

Çiftlerin en çok merak ettiği merak ettiği sorulardan biri de tüp bebek tedavisinin mevsimlere göre başarı orandır. Bu tedavi çok uzun yıllardır uygulanan yöntemler arasındadır ve mevsimler ile alakası yoktur. Tüp bebek tedavisinin gebelik ile sonuçlanmamasının ya da başarının çok az olmasının nedenleri daha farklıdır.

Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık Nedenleri

hamilelikte mevsimlerin etkisi

Tüp bebek tedavisi, normal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlere uygulanan bir yöntemdir. Bebek olmaması bir nevi kısırlık olarak adlandırılabilecek olan bu durum halk arasında sorunun hep kadından kaynaklanacağı düşülse de problemin %40’ı kadına %40’ıda erkeğe aittir. Geriye kalan %20’lik oran ise nedeni bilinmeyen sorunlardandır.

Tüp bebek olmamasının pek çok belirlenmiş nedeni vardır. Bunun en başında ise kadının yaşı yer alır. Kadının ilerlemiş olan yaşından dolayı yumurta kalitesi ve yumurta sayısı en aza düşer. Bu durumda olan kadınlarda tüp bebek sahibi olmak çok zordur. Gebelik başarı ile yapılsa da bu kez de doğumun olması mümkün değildir ve çoğu zaman gebelik düşükle sonuçlanır.

Erkekte görülen sorunların başında ise sperm azlığı ve sperm hareketlerinde durgunluk görülür. En sık rastlanan sorunlardan biri olan sperm azlığı mikroenjeksiyon yöntemi sayesinde çözülebilen bir durumdur. Bunun yanı sıra gebeliğin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi ve doğumla sonuçlanabilmesi için sperm kalitesinin de yüksek olması gerekir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR