İÇERİK KATEGORİLERİ

Tüp Bebek Tedavisinde Ön Testler ve Ana Testler Nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde kadınlar için; tam kan sayımı, kan grubu, hormon testleri, TSH, serbest T4 ve prolaktin testleri edilir. Mevcut bağışıklık sistemi tanısı için ise AntiHCV, Rubella IgM-IgG, Toxoplasma IgM-IgG, HBsAg ve AntiHBs testleri uygulanır. Erkeklereyse; spermiograf, HBsAG, kan grubu, sarılık taramaları, hormon testleri uygulanır. Genetik testlerde yapılır.

Normal şekilde çocuk sahibi olamayan çiftler tüp bebek tedavisi sayesinde bebek sahibi olmaya çalışır. Tüp bebek tedavisi için uygun görülen çiftler tedaviye başlamadan önce belirli testlerden geçirilir. Bu şekilde tedavide daha olumlu sonuçlar alınır.

Tüp bebek (ivf) tedavisi öncesi kadınlara yapılan laboratuar testleri

Tüp Bebek Tedavisinde Testler

Bazal hormon testleri: FSH, LH, E2, TSH testlerinin mutlaka yapılması gerekir.

Rahim içi yapışıklıklar: Rahim içinde yapışıklıkların olması durumunda tespit edilmek için yapılır.

Transvaginal ultrason: bu uygulama adetin 2. ya da 3.günü yapılır. Bu test sayesinde rahim ve yumurtalık kontrolü yapılır.

Kadınlara uygulanan diğer testler arasında HIV, Hbs Ag, Anti-HCV, kan testi, rubella IgG, aPTT, PTT, INR, Protein S ve Protein C ve hemogram testi yapılır.

Tüp bebek tedavisi öncesi erkeklere yapılan laboratuar testler

Semen analizi: erkekte sperm sayısı ve sperm kalitesi ölçülür.

Bunun yanı sıra HIV, Hbs Ag, Anti-HCV ve kan grubu testi yapılır. Erkekte uzman hekimin uygun görmesi üzerine ürolojik muayene ve kromozom testi de yapılır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR