İÇERİK KATEGORİLERİ

Tüp Bebekte Tekrarlayan Tutunma Başarısızlığı

Yuvalanma, embriyonun rahim iç tabakasında kendi kendine yüzey hücrelerine tutunup, daha derinlere inmesiyle oluşur. Klinikte, ultrasonografiyle gebelik kesesinin tutunmasının başarı şansı belirlenir. Rahimde gebelik kesesi görülmezse, başarısız olduğu anlaşılır. Kan ve idrar testiyle sonucunda daha önceden gebelik hakkında bilgi sahibi olunması mümkündür. Tüp bebek tedavisi aşamasında yumurta toplama işlemi, 3 hafta sonrasında gebelik kesesinin görülmesiyle belli olur.

Tekrarlayan tutunma başarısızlığı, 3 veya daha fazla yapılan tüp bebek denemelerinin iyi embriyolar aktarılmasına rağmen hamileliğin oluşmaması durumunda kullanılan bir terimdir. Bu gibi durumlarda farklı sebepler yer alabiliyor ve bu sebepleri ortaya çıkartmak için birtakım testler uygulanabiliyor.

Çiftlerin ikisinden de alınan periferik karyotip denilen genetik testler uygulandıktan sonra kromozom problemleri araştırılarak, rahim iç duvarının endometrium tabakası değerlendiriliyor. Kadına ait kan pıhtılaşması sorunlarını da tespit edebilmek için pıhtılaşma oluşturabilecek sebepler kan testleri sonucunda ortaya çıkartılıyor. Sorun tiroid bezlerinden kaynaklı ise PRL ve TSH testleri yerine önce detaylı bir değerlendirme yapılıyor.

Tekrarlayan Tüp Bebek Uygulama

Embriyo Zarının İncelmesi İşlemi Nasıl Uygulanır?

Embriyonun rahim duvarına yerleşebilmesini sağlamak amacıyla etrafındaki zararın inceltilmesi işlemleri 35 yaş ve üzerindeki kişilerden elde edilen embriyolar sayesinde mümkün olmaktadır. FSH hormonu sınır seviyesinde ya da yüksek seviyelerde olan kişilerde embriyo biyopsisi yapılması gereken embriyolara, dondurma ve çözülme sonrasında ortaya çıkan embriyolar ile birlikte AHA uygulanır.

Aha kimyasal ya da lazer yöntemiyle yapılır. İşlem sonucunda kalın zarla kaplanan ve yavaş ilerleyen embriyolarda, embriyo ile rahim duvarı arasındaki uyum sağlanır. Uyum sonucunda tutunmaların da seviyesinin arttığı bilinmektedir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR