İÇERİK KATEGORİLERİ

Kısırlık Tedavisi için Ne Zaman Başvurulmalıdır?

Eşlerin korunma yöntemleri uygulamadığı halde gebelik durumu yaşanmıyorsa, doktora danışmaları gerekir. Erkek ve kadının da incelenmesi gereklidir. Erkekler, üroloji uzmanına gider. Yumurta toplanmasından 2 ile 5 gün sonrasında seçilen embriyolar, rahim içine transfer edilir ve gebelik işlemi sağlanır. Çoğunlukla tüp bebek yöntemine eşlerin kendilerini 1 yıl boyunca takip ettikten sonra gitmeleri önerilir.

Çiftlerde herhangi bir sağlık problemi söz konusu olmadığında düzenli olarak ilişkiye girilmesi bebek sahibi olmak için yeterlidir. Bir yıl gibi bir zaman zarfı içerisinde düzenli ilişki yaşanıyor, ama gebelik söz konusu olmuyorsa kısırlık için tedaviye başlamak amacıyla başvuru yapılabilir. Kısırlık tedavisi amacıyla başvuru yapmaya çiftlerin birlikte gitmesi önerilirken, kısırlıkla ilgili şüphe duyan erkekler bu başvuru öncesinde üroloji uzmanına da muayene olabilirler.

Kısırlık Tedavisine Başvurmak

Kısırlık Tedavisi Aşamaları

Kısırlık tedavisi için başvuru yapıldığında erkeklere ilk olarak fiziksel muayene yapılır. Bunun yanında gerekli hormon tetkikleri istenirken, genetik incelemelere başlanır. Daha önce yapılmış olsa bile, kısırlık tedavisi için başvurulan kurumda bir kez daha semen analizi gerçekleştirilir. Bu işlemlerin ardından yumurta toplamasından sonra 2 ila 5 gün sonrasında embriyo rahme yerleştirilir. Embriyonun rahim içine transfer edilmesi ağrısız bir işlemdir. Kısa sürede ve acısız olarak gerçekleştirilir. Transfer sonrasında yaklaşık 1 saat yatak istirahatı yapılır ve ardından çift evine gönderilebilir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR