İÇERİK KATEGORİLERİ

Bebeğin Kalp Atışlarının Yavaşlaması

Anne karnındaki bebeklerin dakikada kaç defa kalp atışının olduğu, sağlık durumları konusunda çok mühim bilgiler verir. Bebeklerin kalp atış hızında bazı durumlarda düşme meydana gelebiliyor. İşte bu durumda akıllara çeşitli ihtimaller gelir. Bebeklerin kalp atış hızı birkaç nedene bağlı olarak düşebilir.

Anne karnındaki bebeklerin kalp atış hızı sağlıklarına dair önemli ipuçları verir. Anne karnındaki bir bebeğin kalp atış hızı normalde dakikada 120 ila 160 arasında olması gerekir. Yapılan basit bir tetkik ile bebeklerin kalp atış hızı kolaylıkla ölçülebilir. Ayrıca hamilelik döneminde yapılan rutin muayenelerde de bebeklerin kalp atış hızları mutlaka ölçülür.

Bebeğin Kalp Atışlarının Yavaşlaması

Bebeğin Kalp Atışı Neden Yavaşlar?

Bazı durumlarda bebeğin kalp atış hızı yavaşlar. Bebeğin kalp atışlarının azalmasına pek çok neden sebebiyet verebilir. Bunlardan biri de bebeğe az oranda oksijen gitmesidir. Bebeğin oksijen miktarı azaldığında, vücudu buna tepki verir ve dolayısıyla kan dolaşımı da yavaşlar. Sonuç olarak kalp atışı da yavaşlamaya başlar. 

Bebeğe az oranda oksijen gitmesinin olası nedenleri ise göbek kordonunun sıkışması, annenin vücudundan rahim bölgesine giden kanda azalma olması ya da plasentanın görevini yeterince yapamıyor olmasıdır.

Hamilelikte Bebeğin Kalp Atışı

Ayrıca gebelik döneminin son 2 ayında rahim bölgesinde kasılmalar meydana gelebilir. Bu kasılmaların şiddeti yüksek ise rahim bölgesine ulaşan kan miktarında azalma meydana gelir. Uzun süren şiddetli kasılmalar, bebeğe uzun süre az oranda kan gitmesini de beraberinde getirdiği için anne karnındaki bebeğin kalp atış hızında düşmeler meydana gelebilir.

Genellikle bu süreç doğum esnasında yaşanır. Zira doğum sırasında bebeğin kalp atışlarının sürekli olarak takip edilmesinin nedeni de budur. Kalp atışı hızla düştüğünde acil olarak anne adayı sezaryene alınır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR