Gebe Sağlığı
-
Edwards Sendromu (Trizomi 18) Nedir? Belirtiler, Tanı ve Tedavi
-
Gebelik Kan Testi Sonuçları Resimli
-
Dermoid Kist ile Gebelik ve Tedavi Süreci
-
Hamilelikte Hangi Ağrılar Tehlikeli Olabilir?
-
Hamilelikte Ruh Hali Değişiklikleri - Belirtiler, Yönetim ve Destek!
-
Hamilelik Akıntısı Nasıl Olur?
-
Karın Ağrısı Hamilelik Belirtisi Olabilir mi?
-
Rahim Duvarı İnceliği Nedir?
-
Kalp Şeklinde Rahim
-
Gebelikte Damarda Direnç Nedir?
-
Şaşırmaya Hazırmısınız? Enteresan Hamilelik Belirtileri Neler?
-
Fetal DNA Testi ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
-
Hamilelikte Bebeğin Aşağıda Olması
-
Hamilelikte Bebeğin Geriden Gelmesi
-
Doğum Korkusu Tokofobi Nedir, Nasıl Yenilir?
-
Bebek Kalbinde Beyaz Leke & Parlaklık Görünmesi
-
Fetal DNA Testi Nedir, Neden Yapılır?
-
Hamilelikte Bebeğin Önden Gitmesi
-
Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Neden Olur, Nasıl Geçer?
-
Servikal Yetmezlik ve Servikal Serklaj
Gebelik dönemi boyunca sağlığınıza özen göstermeniz hem sizin hem de karnınızdaki bebeğin sağlığı için önemlidir. Anne adayları hamilelik döneminde daha hassas ve hastalanmaya müsait bir yapıya sahip olacağından dolayı ortaya çıkacak olumsuz durumlardan bebek de etkilenir.
Anne adayının öncelikle gebelik dönemi öncesinde gerekli aşıları yapmış olması ve sağlık kontrollerini tamamlamış olması gereklidir. Gebelik için herhangi bir risk olup olmadığı titiz bir şekilde tespit edilmelidir. Aynı zamanda gerekli aşıların yapılması da gebe sağlığı açısından güvenli bir yöntemdir. Örneğin kızamıkçık aşısının gebelik öncesinde yapılması önemlidir. Eğer bu aşıyı yaptırmadıysanız bu hastalığa karşı dirençsiz olabilirsiniz.
Gebelik döneminde anne adaylarının güçlü bir vücuda sahip olmaları da önemlidir. Bu konuda hamile sağlığı ve eğitimi alan annelerin aynı zamanda beslenme alışkanlıklarına ve uyku düzenlerine de dikkat etmeleri gereklidir. Gün içinde yeterli uykunun alınmaması bünyeyi yorarak güçsüz düşürebilir. Aynı zamanda diyet kurallarının uygulanmaması ve dengesiz beslenme çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Gebelik ve Egzersiz
Gebelik döneminde aşırı hareketsizlik iyi değildir. Bu konuya çözüm olarak kendinize iyi bir egzersiz programı yaratmalısınız. Düzenli spor yapmak hayatınızın her döneminde sağlıklı yaşamanız için gerekli olduğu gibi gebelik döneminde etkisi daha büyük şekilde karşınıza çıkmaktadır.
Spor yaparken aşırı şekilde olmamak koşuluyla hafif egzersizler yaparak vücudunuzu sürekli zinde tutabilirsiniz. Spor sayesinde vücudunuz enerjik bir yapıya sahip olur ve psikolojik olarak da kendinizi gebelik dönemi boyunca daha pozitif hissedersiniz.
Yemeklerinizi bu dönemlerde daha titiz ve güvenli şartlarda hazırlamaya dikkat etmelisiniz. Uzun süre yemediğiniz yemekleri kesinlikle yemeye çalışmayın ve atın. Yemek yaparken kullandığınız araçların temizliğine her zamankinden daha fazla özen gösterin ve ihtiyacınız olan besinleri vücudunuza almaya çalışın.