İÇERİK KATEGORİLERİ

Hamilelikte Bebeğin Aşağıda Olması

Gebelikte bebeğin başının aşağıda olması gebelik döneminde meydana gelebilecek en önemli sorunlar arasındadır. Bebeğin bu tür bir konumda olması iki ciddi sorunu da beraberinde getirmektedir.

Bunlardan biri erken doğum riski diğer ise düşük riskidir. Bebeğin aşağıda olması erken doğum gibi sebeplere yol açabilmektedir.

Düşük durumları bebeğin 500 grama ya da 2. haftasına ulaşamadan hamilelik döneminin sona ermesine yol açabilmektedir. 

Hamilelikte Bebeğin Aşağıda Olması Belirtileri Nelerdir?

Düşük yaşandığı aşağıdaki belirtilerden belli olabilmektedir

  • Ağrısız kanamalar
  • Aşırı kanama
  • Gebelik göstergelerinde yokluk belirtileri

Düşük hakkında detaylı bilgi için gebelikveannelik.com/dusuk-nedir sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Düzensiz yaşam tarzı, zararlı alışkanlıkların edinilmesi, genetik sorunlar, anne adayının bağışıklık sisteminin zayıf olması gibi sorunlar düşüğe yol açabilir. Bu durum hastalıklar ve enfeksiyonlara da sebep olabilmektedir. Doğum zamanı yaklaştığı zaman bebek yukarıya doğru çıkmaya başlayabilir. Anne adayının rahim ağzı boyu kısaysa erken doğum tehlikesi ortaya çıkabilir. Rahim ağzının bu tür durumlar yaşanmaması için 3 cm’den kısa olmaması gerekir.

Bebeğin Aşağıda Olması Neden Olur

Hamilelikte Bebeğin Aşağıda Olması Belirtileri Nelerdir?

Bebeğin aşağıda olduğu durumlar cinsiyet hakkında herhangi bir ipucu vermemektedir. Bebek aşağıda olursa cinsiyeti ne olur gibi soruların en temel cevabı budur. Hamilelikte bebeğin aşağıda olması belirtileri arasında net bir tanıma sahip bir belirti yoktur. Düzenli kontroller gerçekleştirilirken bu durum ortaya çıkabilmektedir.

Hamilelikte bebeğin aşağıda olması hayati riskler doğurabilen bir sorundur. Aşırı ve ani kanamalar yaşandığı zaman mutlaka profesyonel destek alınması tavsiye edilmektedir. Kanamalar yoğun şekilde kan ve kan ürünleri transfüzyonu gereksinimini doğurabilmektedir.

Bebegin Basinin Asagida Olmasi Tedavisi

Bebek hayatını da tehdit eden en önemli risk yine kanama ve bebeğin anemik yani kansız kalması riskidir. Bebek normalde fetüs rahim içinde baş aşağı pozisyonda durur. Fakat bu tür durumlarda doğum kanalının önünü plasenta kapatacağı için bebek ters durabilir.

Bebeğin Eşinin Aşağıda Olma Tedavisi?

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde olduğu ve sağlıklı bir şekilde doğumunun gerçekleşeceğini öğrenebilmek için periyodik kontrollerin aksatılmaması ve doktor takviyelerine harfiyen uyulması son derece önemlidir. Bu detaylara dikkat ettiğiniz zaman sağlıklı bir doğum gerçekleştirebilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR