19. Hafta Gebelik

Bu dönemde baş gösteren en önemli sorunlardan biri de cilt çatlaklarıdır. Karnınızın, meme dokunuzun ve kalçalarınızın büyümesine bağlı olarak bu bölgelerde çatlak sorunları oluşmaya başlayabilir. Geceleri kaşıntı durumları yaratabilen çatlaklar için en iyi önlem bol su tüketimidir.

Artık iyice belirginleşen göbeğiniz midenize baskı oluşturabilir ve özellikle geceleri bu durumun rahatsız edici etkilerini yaşayabilirsiniz.

19 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 19. Hafta

Bebeğin beslenmesini desteklemeye devam eden plasenta hızla büyümeye devam etmektedir.

19. hafta içinde bebeğinizin damak yapısı ve süt dişleri taslağı meydana çıkmıştır. Kafa derisindeki saç miktarı artan bebeğinizin üreme organları da hızla gelişmeye devam etmektedir.

Artık kolları ve bacakları çok daha orantılı bir yapıda olan bebeğinizin boyu 14-15 cm, ağırlığı ise 250-270 gram aralığındadır.

19 hafta bebek gelisimi

Bebeğinizin içinde bulunduğu Amniyotik sıvıda meydana gelebilecek herhangi bir sorunlu durumdan korunmak üzere verniks kazeoza denilen kaygan balmumuna benzeyen bir madde üretilmeye ve bebeğin vücudunu kaplanmaya başlar. Verniksin maddesinin görevi bebeğinizin cildini sürekli olarak maruz kaldığı sıvı ortamdan korumaktır.

2. Trimester 19. Hafta Bebek Ultrason Videosu

19 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Rahim büyümesi ve hormonların etkisi ile cilt sorunlarının belirginleştiği durumlar 19. Hafta dönemi itibari ile ortaya çıkabilmektedir. Gebelik maskesi adı verilen bu durum, özellikle yanak, alın ve çene bölümünüzde yama biçiminde kırmızı ya da kahverengi lekeler meydana getirebilir. Bu durumda güneşe maruz kaldığınızda koruyucu kullanmanız tavsiye edilmektedir. Genellikle doğum sonrasında geçseler de dikkat edilmeyen hassas ciltlerde kalıcı olabilmektedirler.

Bu dönemde baş gösteren en önemli sorunlardan biri de cilt çatlaklarıdır. Karnınızın, meme dokunuzun ve kalçalarınızın büyümesine bağlı olarak bu bölgelerde çatlak sorunları oluşmaya başlayabilir. Geceleri kaşıntı durumları yaratabilen çatlaklar için en iyi önlem bol su tüketimidir. Özellikle kuru ciltlerde çok daha fazla ortaya çıkan çatlak sorunu doğum sonrasında da kalıcı olmaktır. Genellikle kalıtsal özelliklere bağlı olarak anne adaylarının %50'sinde meydana gelmekte olan çatlaklar badem yağı ya da diğer özel bazı kozmetik ürünler yardımı ile önlenebilmektedir.

2. Trimester 19. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

19. hafta hamilelik sorunlarından biri de rahim bölgesindeki büyümeye bağlı olarak mideye baskı yapması sonucu reflü türü rahatsızlıklardır. Bu tür reflü rahatsızlıklarını gidermek ya da azaltmak için, az ve sık aralıklarla yemek yemek ve gece yatarken vücudun üst kısmının hafifçe yükseltmek tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte reflü şikayetlerinizin arttığı durumlarda doktorunuzdan yardım istemeniz önerilmektedir.

Hafta Hafta Hamilelik Ondokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Ondokuzuncu Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

19 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
19 haftalık gebelikte bebeğin rahim içindeki pozisyonu değişebilir. Genellikle bu dönemde bebek rahim içinde hareket etmeye başlar, bu nedenle aşağıda hissedilebilir.

19 Haftalık Gebelik Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "19. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

19 Haftalık Bebek Tekme Atar mı?
Evet, 19 haftalık gebelikte bebeğin tekme atma gibi hareketleri başlar. Ancak, bu hareketleri hissetmek anneden anne adayına değişebilir.

19 Haftalık Gebelikte Nelere Dikkat Edilmeli?
Bu dönemde gebeler, sağlıklı bir gebelik süreci için düzenli doktor kontrollerine devam etmeli, sağlıklı beslenmeye ve uygun egzersizlere özen göstermelidirler.

Son güncelleme: 28/02/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>