İÇERİK KATEGORİLERİ

23. Hafta Gebelik

23 hafta dönemi yakın zamandan beri devam eden bel ağrıları, mide yanmaları ve ayak şişlikleri gibi durumlara ek olarak bacak kramplarını da yaşayabilirsiniz. Gittikçe sıklaşan bacak krampları sizi uykunuzdan uyandıracak kadar artış gösterebilir.

Rahimde kasılma ve gevşemeler başlamış olabilir. Endişelenmeyin olağan bir durum geçici ve hafif ağrılar yaşayabilirsiniz. Bu duruma halk arasında yalancı doğum sancıları adı verilmektedir.

23 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 23. Hafta

Oransal olarak daha normal bir durum almaya başlayan bebeğinizin başı hala vücuduna oranla bir parça büyüktür.

Nerdeyse doğum sonrası halini almış olan bebeğinizin yüzü çok daha fark edilir durumdadır. Büyüklüğü oyuncak bebek kadar olan bebeğinizin boyu 20 cm kadar olmuştur.

23. hafta gebelik dönemi içinde cildi hala buruşuk olan bebeğiniz alacağı kilolar için hazırlanmaktadır.

23 hafta bebek gelisimi

Gelişim sürecini hızla devam ettirmekte olan bebeğinizin hareketleri artık dışarıdan algılanabilir hale gelmiştir. 23. hafta itibari ile eşinizde bebeğinizi hissedebilir. Bu dönem içinde bebeğinizle iletişim kurmanız önerilmektedir. Algıları iyiden iyiye yükselmiş olan bebeğinizi okşayarak sevgi sözcükleri söyleyebilirsiniz.

23. hafta da tırnakları gelişmiş olan bebeğinizin orta kulak kemikleri de sertleşmiştir.

Bebeğinizin akciğerlerin hava keseciklerinin açık kalmasını sağlamakla görevli surfaktan adı verilen madde bu hafta gelişimini hızlandırarak bebeğinizi nefes alma durumu için hazırlar.

2. Trimester 23. Hafta Bebek Ultrason Videosu

23 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

23 hafta dönemi yakın zamandan beri devam eden bel ağrıları, mide yanmaları ve ayak şişlikleri gibi durumlara ek olarak bacak kramplarını da yaşayabilirsiniz. Gittikçe sıklaşan bacak krampları sizi uykunuzdan uyandıracak kadar artış gösterebilir. Bu durumla baş etmek ve kramp durumlarını azaltmak üzere kalsiyum ve magnezyum kullanılması önerilse de biz doktorunuzun tavsiyeleri dışında ilaç ya da vitamin kullanımını önermiyoruz. Özellikle gereksiz ve aşırı vitamin kullanımlarında sağlığınızın olumsuz etkileneceğini bilmenizde yarar var.

23 haftalık gebelik döneminde iyice belirginleşmiş ve büyümüş olan karnınız ve pelvis bölgesi adı verilen çatınızın kendini doğum sürecine hazırlaması nedeni ile bel ve sırt ağrılarına dikkat etmelisiniz.

2. Trimester 23. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Yine bu haftanın getirisi aşerme durumlarınızın artmış olmasıdır. Olur, olmaz birçok şeyi canınız çekebilir. Mide yanmalarına dikkat ederek bu durumun tadını çıkarabilirsiniz.

Hamilelik döneminde özel bir nedene dayanmayan karın ağrıları bu dönemde gelişebilir. Ani ve bıçak saplanması tarzında kısa süreli ağrılar yaşamanız olasıdır. Bu ağrıların sebebinin rahimi tutan bağların gerilmesinden kaynaklandığı ve normal olduğu düşünülmektedir.

Hafta Hafta Hamilelik Yirmiüçüncü Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Yirmiüçüncü Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

23 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
23 haftalık gebelikte genellikle bebeğin başı aşağıda, pelvis bölgesine yerleşmiş olabilir. Ancak, bu dönemde bebek hareketlidir ve pozisyonu değişebilir.

23. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "23. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

23 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Oluyor?
23 haftalık gebelik, genel olarak bebeğin gelişimini hesaba katarak 5.5 aylık bir dönemi temsil eder.

23 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "23. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 27/01/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR