31. Hafta Gebelik
Bu dönemde oldukça sık rüya görmeniz olasıdır. Hamileliğin biyokimyanız üzerinde yaptığı değişimler nedeniyle kısa süreli şekerlemelerinizde dahi rüya görebilirsiniz.
Bebek İçin Gebelikte 31. Hafta
Bebeğinizin boyu bu hafta yaklaşık olarak baştan ayağa 45 cm. kilosu ise 1500 - 1600 gr. kadardır. Bebeğinizin oldukça hareketli olduğu bu dönemde tekmeleri sıklaşmış ve sizi uykularınızdan uyandırabilir.
Bebeğiniz artık bu dönemde başını sağa ve sola hareket ettirecektir.
Cilt altı yağ dokusu artmakta olan 31 haftalık bebek vücudu, artık daha düzgün hal almaktadır.
İşitme duyusu iyice geliştiğinden sesleri ve müziği ayırt edebilir. Gözleriyle hareket eden bir şeyi takip edebilir. Göz kırparak gözün irisi ışığa ve karanlığa tepki verir.
Akciğer ve sindirim sistemi hemen hemen olgunlaşmıştır, ve gelişmeye devam eder. Akciğerler bebeğinizin hayata tutunmasını sağlayacak temel organlardır. Bebeğinizin kendi kendine solunum yapabilmesi için akciğerlerin gelişimi çok önemlidir.
31. haftada bebek idrarını ise içinde bulunduğu amniotik sıvıya yapar.
3. Trimester 31. Hafta Bebek Ultrason Videosu
Anne İçin Gebelikte 31. Hafta
31. haftaya ulaştığınız bu günlerde yaklaşık olarak 8 - 12 kg. kadar almış olabilirsiniz.
Bu dönemde rahminizdeki büyüme nedeni ile solunum, sindirim ve dolaşım sistemindeki baskı giderek artacak ve dolayısıyla sırt ağrılarınızda da artış olması muhtemeldir.
Yine 31. haftada rahim büyümesi nedeni ile düzensiz ve ağrısız kısa süreli kasılmalar yaşayabilirsiniz. Bunlar genellikle yalancı doğum ağrıları olarak değerlendirilmekle birlikte sıkça tekrarlanmakta olan ve sancılı kasılmalara kanlı ya da pembemsi vajinal akıntılar eşlik ediyorss erken doğum belirtisi de olabilmektedir. Bu tür durumlar ortaya çıktığında doktorunuz ile görüşmeyi ihmal etmemelisiniz.
3. Trimester 31. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?
Bu dönemde anne adaylarında görülmekte olan ortak durumlardan biri de doğum ve annelik endişeleridir.
31. hafta gebelik döneminde fizyolojik değişimlerden biri ise göğüslerde meydana gelen kolostrum adı verilen ilk süt oluşumu ve akışı gerçekleşmesidir. Bu durumda göğüs pedleri kullanarak kıyafetlerinizin ıslanmalarını engelleyebilirsiniz. Diğer tüm giysi bedenleri gibi sütyen bedeninizi de en az bir beden büyük kullanmanız kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır.
31. Hafta İçin Tavsiyemiz
31. hafta ya da hemen öncesinde başlama olasılığı olan melankoli durumuna hazırlıklı olmanızın yararı olacaktır. Bu dönem itibari ile belirmekte olan annelik ve doğum kaygılarına karşın bilgilendirici kitaplardan doğru bilgileri edinmeniz kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir.
<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>