32. Hafta Gebelik
Bu dönem itibari ile bol bol kalsiyum içerikleri besinler tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bebeğinizin kemik gelişiminin hızlandığı bir döneme giriyorsunuz. Süt ve süt ürünleri kalsiyum ihtiyacınızı karşılamak açısından vazgeçilmeziniz olmalı.
Bebek İçin Gebelikte 32. Hafta
32. hafta içinde bebeğinizin boyu 46 cm. ağırlığı ise ortalama yaklaşık olarak 1700 - 1800 gr. kadardır. İlk trimester döneminden bu yana bebeğinizin vücudunu kaplayan tüyler artık dökülmeye başlamaktadır. Ancak doğuma kadar özellikle bir miktar omuz bölgesinde tüy kalabilir. Eğer tüy kalmışsa dahi doğum sonrasında dökülecektir.
Bu hafta artık bebek oldukça büyümüş olduğundan rahim bölgesini nerdeyse tamamen kaplamaktadır. Bu nedenle bebeğinizin hareketleri geçmiş döneme göre daha yavaşlamış ve azalmış olabilir. Uyuyup uyandığını daha net anlayabileceğiniz bebek artık başını sağa ve sola çevirebilmektedir.
Dışarıdan gelen güçlü ışığı çok daha iyi algılamakta olan bebeğiniz gözlerini açıp kapatarak tepkisini göstermektedir.
Bebeğinizin cildi artık kırışık durumdan kurtulmuş çok daha yumuşak ve düzgün hal almaya başlamıştır.
Bebeğin beyin gelişimi hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yine bu dönemde el ve ayak tırnakları tamamen gelişmiş doğum sonrası halini almıştır.
3. Trimester 32. Hafta Bebek Ultrason Videosu
Anne İçin Gebelikte 32. Hafta
Genellikle bu haftaya kadar önemli bir sorun olmadığı sürece aylık düzen içinde süre gelen doktor ziyaretleri artık 2 haftalık kontrollere dönüşmektedir. Bu durum, hamileliğin son ayına kadar bu şekilde devam edecektir. Sonrasında ise doktorunuzun önerisi ve tercihi ile haftalık ziyaretlere dönüşebilir.
32. Hafta itibari ile yaklaşık 9 - 12 kg. almış olabilirsiniz. Bu ani kilo farkı, şiddetli baş ağrıları veya çakan ışıklar ve bulanık görmek gibi farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durum ikinci ve üçüncü trimesterde anneyi ve bebeği etkilemekte olan ve yüksek kan basıncını artıran preeklampsi durumunun belirtileri olabilir.
Özellikle bu dönemde tansiyonunuza dikkat etmelisiniz ve bu tür durumlar oluştuğunda doktorunuza bildirmelisiniz.
3. Trimester 32. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?
Kilo alışı ile birlikte bileklerde ve parmaklarda şişlik oluşması muhtemeldir. Büyümüş olan bebeğinizin organlarınıza baskı yaparak hazımsızlık, mide yanması, nefes darlığı gibi sorunlara neden olabilmektedir. Kabızlık durumunu önlemek için bol su içilmeli ve lifli gıdalarla beslenmeniz işe yarayacaktır.
Yine bu dönem yaşanması olası mide rahatsızlıkları için sık ve az yemek tavsiye edilmektedir.
Son güncelleme: 18/11/2023
<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>