İÇERİK KATEGORİLERİ

33. Hafta Gebelik

Büyüyen bebeğinizle birlikte sizde tıpkı bebeğiniz gibi hareket sıkıntısı çekebilirsiniz. Vücut ağırlığınız nedeni ile bel ve sırt bölgenizde ağrılar hissetmenize ise gayet olağan bir durumdur. Aynı zamanda el ve ayak şişliklerinizde devam edebilmektedir.

Hamilelik döneminden çok doğuma odaklanmaya başladığınız bu dönemde duygusal gel gitleriniz ve melankoli durumunuz artabilir. Sebepsiz duygu değişikliklerine hazırlıklı olmalısınız.

33 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 33. Hafta

Bu hafta içinde zamanın çoğunu uyku durumunda geçiren bebeğiniz, geçen haftalara oranla daha az hareket edebilir.

Hızla gelişmekte olan duyu organları nedeni ile dışarıdan gelen sesleri daha net duyabilmekte ve ışık değişikliklerini algılayabilmektedir. Bu duruma bağlı olarak göz bebekleri ışık değişkenlikleri ile büyüyüp küçülebilmektedir.

33 hafta bebek gelisimi

Büyümesi ile birlikte yeri iyice daralmış olan bebeğiniz rahim içinde dizleri ve dirsekleri bükülmüş, kolları ve bacakları vücudunun önünde çapraz halde durmaktadır.

33. haftada bebeğinizin boyu 47 cm. civarında kilosu ise yaklaşık olarak 1900 gr. kadardır.

Akciğerleri artık iyice gelişmiş durumdadır ve kendi kendine nefes alabilir. Akciğerlerden salgılanan surfaktan maddesi artması ile birlikte dış ortamda solunum yapabilir durumdadır.

33. haftanın en önemli gelişmesi bebeğiniz kemiklerinin sertleşerek iskelet yapısının iyice oluşmaya başlamasıdır. Buna rağmen bebeğin doğum kanalından geçişini kolaylaştıracak olan kafatasındaki kemikler tam olarak kaynaşmamış ve esnek durumdadır.

Kafatası kemikleri beyin hücrelerinin gelişmesini sağlamak için erişkinlik dönemine kadar tam olarak kaynaşıp sertleşmeyecektir.

3. Trimester 33. Hafta Bebek Ultrason Videosu

Anne İçin Gebelikte 33. Hafta

Büyüyen bebeğinizle birlikte sizde tıpkı bebeğiniz gibi hareket sıkıntısı çekebilirsiniz. Vücut ağırlığınız nedeni ile bel ve sırt bölgenizde ağrılar hissetmenize ise gayet olağan bir durumdur. Aynı zamanda el ve ayak şişliklerinizde devam edebilmektedir.

Doğuma sayılı günlerin kaldığı bu günlerde çok fazla ayakta kalmamaya, bol bol dinlenmeye ve yine bolca ilgiye ihtiyacınız olacaktır. Sevdiklerinize şımarmak için en iyi dönemdesiniz.

33. gebelik dönemi sizi en çok zorlayacak durumlardan biri de sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı olacaktır.

Doğmak üzere hazırlıklara başlamış olan bebeğinizin idrar kesesine uyguladığı baskı nedeniyle bu gayet normal ama yorucu bir durumdur. Ama her şeye rağmen bol su tüketmeyi ihmal etmeyin.

3. Trimester 33. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Bu dönemde nadiren de olsa bazı anne adaylarında ellerinde karıncalanma, uyuşmama ya da elektriklenme gibi şikayetler görülebilir. Hamilelik esnasında vücutta bol miktarda su tutulmaktadır. Bu tip şikayetlerin ve ödemlerin nedeni bu durumun sonucu olabildiği gibi carpal-tunnel sendromu da olabilmektedir.

Carpal-tunnel Sendromu Nedir?

Carpal-tunnel sendromu ellerde ağrı ve uyuşukluk oluşması durumudur. Nedeni ise ele giden bir sinirin el bileği çevresinde geçtiği bir kanalda vücutta su tutulması sebebi ile ortaya çıkan daralmadır.


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR