İÇERİK KATEGORİLERİ

Bebek Bıngıldağı Ne Zaman Kapanır?

Bebekler dünyaya geldiğinde kafatasının üst bölümünde bulunan kemikler henüz tam olarak kaynamamış olur. Halk arasında bıngıldak olarak adlandırılan bu bölüm doğumdan bir süre sonra kaynamaya başlar.

Elbette annelerde de bu durum ciddi bir tedirginlik yaratabiliyor. Bıngıldağın bir an önce kapanmasını isteyen anneler ne kadar süre geçmesi gerektiğini merak ediyor.

Bebeklerin bıngıldağında nabız gibi bir atma hissi oluşabilir. Bu durumun son derece normal olduğu uzmanlar tarafından da sıklıkla dile getiriliyor. Annelerde büyük bir tedirginlik yaratan bu durumun aslında bebeğin sağlıklı olduğu anlamına geldiğini bilmeniz gerekir. Dolayısıyla hiçbir şekilde bir tedirginlik yaşamanıza gerek yok. Zaten bebekler dünyaya geldiğinde hemen doktor tarafından muayene edilir ve sağlık durumları bir kontrolden geçirilir. Bu süreçte bebeklerin bıngıldak bölümü de doktorlar tarafından inceleniyor.

Bebeklerin Bıngıldağı Kaç cm Olmalı?

Bebeklerde bıngıldak olarak adlandırılan bölümün geniş olması annelerde tedirginlik yaratan bir diğer durumdur. Ancak her bebekte bıngıldağın aynı ölçüde olmadığını belirtmek isteriz. Genellikle bu ölçü 2.1  santimetre olsa da 4,5 santimetreye kadar olan bıngıldak bölümü de son derece normal kabul ediliyor. Bu nedenle bıngıldak alanının geniş olmasının annelerde bir tedirginlik yaratmasına hiç gerek yok.

Bıngıldak olarak adlandırılan bölüm genellikle üst ve alt olmak üzere iki katmandan oluşuyor. Alt katman bebek 2 aylık olduğunda kapanmaya başlar. Dokunduğunuzda zaten bu bölümün biraz sertleştiğini fark edebilirsiniz. Ancak üst bıngıldağın kapanması için 18 ay gibi daha uzun bir sürenin geçmesi gerekiyor. Çünkü üst bölüm bebekler 7 aylık olduğunda kapanmaya başlar. Ancak bu süreç oldukça yavaş ilerlediği için kapanması 18 ayı bulabilir. Elbette bu dönemde bıngıldak olarak adlandırılan bölümü titiz bir şekilde korunması ve bebeğin bu bölüme kesinlikle darbe almaması gerekiyor.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR