İÇERİK KATEGORİLERİ

Dünyadaki En İyi Baba Olmaya Çalışmayın

Ne kadar iyi bir baba olduğunuzu sorgulamanız gayet doğal bir davranıştır. Fakat hedefiniz dünyanın en iyi babası olmak ise işte bu noktada size “dur” demek zorundayız. Çünkü çocuk gelişim uzmanları bu konuda farklı bir yaklaşım sergiliyor. Okuduğunuzda siz de hak vereceksiniz.

Bu başlık size biraz garip gelebilir. Ancak yapılan onlarca araştırma, dünyadaki en iyi baba olmaya çalışmanın olumsuz sonuçlar da doğurabildiğini ortaya koyuyor. Eğer mükemmel olmaya çalışırsanız, hem siz mutsuz oluyorsunuz, hem de çocuğunuz…

en iyi baba olmak

Elbette bu durum, iyi bir baba olmaya çalışmamak anlamına gelmiyor. Sadece mükemmelliğe giden yolda kendinizi çok fazla zorlamanızın istemediğiniz sonuçlara sebebiyet verebileceğinden söz ediliyor. Peki, nasıl? Şimdi konuya biraz daha yakından bakalım…

Dünyadaki en iyi baba olmaya çalışanlar;

  • Aşırı önlem alıyor
  • Çocuğun hayatına fazla müdahale ediyor
  • Tüm olumsuzlukları önceden anlamaya ve önlemeye çalışıyor
  • Çocuğa öğrenme şansı tanımıyor
  • Çocuğa hazır bir hayat sunmaya çalışıyor
  • Aşırı koruma duygusu geliştiriyor

guvenilir baba olmak

Tüm bunlar çocuk için son derece sakıncalı bir tablonun ortaya çıkmasına neden oluyor. Çünkü çocuklar adeta kendileri için özenle tasarlanmış bir hayatın içerisinde yetişmeye başlıyor. Haliyle sıkıntı, sorun çözme, stres yönetimi, kendini koruma ve kendini gerçekleştirme gibi yetileri kazanamıyor, hatta tüm bunlardan bihaber yetişiyorlar.

İyi Baba ve Dünyanın En İyi Babası Arasındaki Fark!

İyi baba olmak ile dünyadaki en iyi baba olmak arasında büyük bir fark var. İyi bir baba çocuğunun ihtiyaçlarını karşılar ancak onun için onun hayatını tasarlamaya çalışmaz. Çocukların hayatı yaşayarak öğrenmesi her daim uzmanların da önerdiği bir yetiştirme tarzıdır.

Çocuğunuzu korumaya çalışmanız son derece normal olsa da, kötülüklerden onu uzak tutmak adına izole bir yaşam içerisine hapsetmeniz de bir o kadar yanlış! Arada çok ince bir çizgi olduğunu siz de fark ettiniz. Bu ayrımı doğru algılamalı ve çocuğunuzu daha bilinçli yetiştirmelisiniz. 

Babalıkla İlgili Hazırlanmış Beğeni Rekoru Kıran Video

 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR