İÇERİK KATEGORİLERİ

Meme Kanseri

Günümüzde en çok karşılaşılan meme kanseri Duktal Karsinoma’dır. Geçmişte bu hastalığa yakalanma riski 20 kadında 1 iken zaman geçtikçe bu oran 8 kadında 1’e düşmüştür. Özellikle kadınlarda meydana gelen bu kanser az da olsa erkeklerde de görülebilir. Bu hastalığın tedavisinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Meme kanseri 30 yaşın üstünde doğum yapanlarda ve erken yaşta adet görenlerde sıklıkla görülür.

Meme kanseri, bayanların en sık karşılaştığı ve tehlikeli bir kanser türüdür. Kanser sebebiyle gerçekleşen ölümlerin arasında meme kanseri en baştadır.

Memeler, fizyolojik olarak birçok farklı değişikliğe uğramaktadır. Bunların sebepleri ise adet kanamaları, gebelik, doğum ve menopoza bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Gerçekleşen bu değişimler ise iyi ya da kötü huylu meme rahatsızlıklarının oluşmasına sebep olur. Yapılan araştırmalarda her 10 kadından 1 tanesinde meme kanseri ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Her yıl bu hastalığa yakalanan 150.000 kadının 40.000 tanesi hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir.

Meme Kanseri

Meme kanserinin oluşmasına sebep olan pek çok farklı sebep vardır. Ailede daha önce bu kansere yakalanan olması, tek memede kanser ortaya çıkması, kişinin 40 yaş ve üzeri olması hastalığın riskini taşımanıza etken rol oynamaktadır.

Meme Kanseri Nasıl Tespit Edilir?

Hastalıkların tamamında olduğu gibi meme kanserinin de erken dönemlerinde teşhis edilmesi hastalık süresince daha sağlıklı ve uzun bir hayat yaşamanızı sağlayacaktır. Erken teşhis için her yıl düzenli olarak muayene yaptırırsanız başarılı olma şansınız yükselecektir. Eğer 40 yaş üzeri bir bayansanız ve şüpheleriniz var ise bu süreyi her ay olmak şartıyla değiştirebilirsiniz.

Meme Kanseri Taraması

Muayene yeterli olmazsa yılda 1 kerelik mammografi çektirmeniz gerekmektedir. Erken teşhis faydalıdır ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatır. Ayrıca bu tür muayenelerin radyasyon riski bulunmadığı için tamamen güvenilir şekilde yapılmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR