Nişan Gelmesi Nasıl Oluyor?
Hamileliğin oluşmasıyla beraber rahim bebeği koruma altına almak için bazı değişimler sergiler. Bunlardan biri de rahmin kalın mukus tabakasının rahim ağzını kapatmasıdır. Böylece bakterilerin ve mikropların rahim içerisine girmesini önler ve bebeği bakterilerden korur.
Gebelikte Nişan Gelmesi Nasıl Anlaşılır?
Ancak doğum yaklaştıkça rahim bu defa kendini doğuma hazırlamak için yeniden bazı değişimler gösterir. Rahim ağzı incelir ve aynı zaman sıkılığını kaybederek gevşer. Bu gevşemenin gerçekleşmesinin ardından bebeği bakterilere karşı koruma altına almış olan mukus tabakası vücuttan atılır. Bu tabaka kanlı ve koyu kıvamlı bir sıvı şeklinde atılır. İşte bu sıvının gelmesi, halk arasında “nişan gelmesi” olarak adlandırılır.
Nişan Gelmesi Ne Zaman Olur?
Nişan gelmesi, doğumun belirtilerinden biridir. Ancak mutlaka her hamile kadında bu olayın gerçekleşeceği şeklinde bir kaide yoktur. Bazı kadınlarda mukus tabakası doğumun başlamasıyla beraber vücuttan atılır. Bu nedenle doğum öncesinde nişan gelmesi yaşanmayabilir.
Nişan Gelmesinden Ne Kadar Sonra Doğum Olur?
Doğumdan sadece dakikalar önce de nişan gelmesi olabilir. Ancak doğumdan saatler önce hatta günler önce de bu olay meydana gelebilir. Her kadında farklı olabileceği için nişan gelmesinin ne zaman gerçekleştiğine dair net bir bilgi vermek mümkün değildir.
Nişan gelmesi yaşayan anne adaylarının daha kolay doğum yaptığı ya da daha kısa sürede doğumun gerçekleştiği bir şehir efsanesinden ibarettir. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Nişan gelmesi sadece mukus tabakasının dışarı atılmasıdır. Doğumun ne kadar süreceği, nasıl gerçekleşeceği gibi konuların mukus tabakasının atılması ile hiçbir ilgisi yoktur.