37. Hafta Gebelik
Bu haftadan sonra yanınızda yardım edebilecek birilerinin olması iyi olacaktır çünkü her an yardıma ihtiyacınız olabilir. Uzun süre ayakta kalamazsınız ve hatta uzun süre oturamazsınız bile. Otursanız da yerinizden tek başınıza kalkmanız zor olabilir.
Bebek İçin Gebelikte 37. Hafta
Bu haftanın sonuna geldiğinizde bebeğiniz yaklaşık olarak 3 kg. ağırlığında olacaktır. Boyu ise yaklaşık 47 cm olup poposundan başına uzunluğu 35 cm. kadardır.
37. hafta içerisinde bebeğiniz klinik olarak doğum için yeterli gelişime ulaşmış bulunmaktadır. Ancak bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi hala tamamlanmadı, ve kilo almaya devam etmektedir.
Genellikle erkek bebekler doğumda kız bebeklere oranla biraz daha kilolu olabilir. Bu hafta içinde bebeğinizin yağ birikimi dirseklerinde, dizlerinde, boyun bölgesinde oluşmaya devam etmektedir.
Bebeğiniz 37. haftadan itibaren her gün ortalama 25 - 30 gram arasında kilo almaya devam eder ve bu süreç içinde beyni ve sinir sistemi gelişmesini sürdürür.
Bebeğinizin diş etleri de olgunlaşmasını tamamlamış ve artık sertleşmiş durumdadır.
Büyüyen karnınız nedeni ile rahim duvarınız geriliyor ve inceliyor, bu durumda rahim içine daha fazla ışık girebilmektedir. Bu hafta artık bebeğinizin koordinasyonu bir şeyi parmakları arasında sıkarak tutacak kadar gelişmiştir.
3. Trimester 37. Hafta Bebek Ultrason Videosu
Anne İçin Gebelikte 37. Hafta
Artık bu hafta bebeğin pozisyonu netleşmiş durumdadır. Bebek bu hafta hangi pozisyonda yerleşmiş ise, doğuma kadar da aynı pozisyonda kalma olasılığı yüksektir. Eğer bebeğiniz ters duruş-geliş pozisyonundaysa doktorunuz sezaryen doğum önerebilir. Bu haftadan sonra doktorunuz sizi her hafta düzenli görmek, sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendirmek isteyebilir.
Bu haftalarda bebeğiniz ve sizin kilo artışınız çok daha hızlı olabilir.
3. Trimester 37. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?
Yine bu haftalarda karnın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedilebilirsiniz. Bu bebeğinizin doğum kanalına doğru indiğinin belirtisidir ve bağlantı olarak adlandırılır. Bu durumda midenizdeki baskı ortadan kalkacağı için iştahınız yeniden açılabilir. Yine buna bağlı olarak ciğerlerinizde de rahatlama meydana geleceği için nefes alışlarınızda kolaylaşacaktır.
Bebeğinizin kanala doğru ilerlemesi nedeni ile idrara çıkış durumunuz da sıklaşabilmektedir.
<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>