38. Hafta Gebelik

Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği, düzenli aralıklar ile ani biçimde olmasıdır. Doğum sancıları 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye kadar sürer. Dinlenerek geçmeyeceği gibi sancıların şiddeti de zaman içerisinde giderek artacaktır.

Artık doğuma çok az zaman kaldı ve bebek için gerekli hazırlıkları tamamlamanız gerekir. Hastane bavulunuz ve bebeğin yatağı gibi düzenlemeler sizi yorsa da keyif içinde hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

38 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 38. Hafta

3. trimester döneminde yani son 3 ayda bebeğiniz kendini doğuma hazırlamaktadır. Bu dönem artık doğumla sonlanacaktır.

38. haftada bebeğiniz yaklaşık olarak 3100 gram ağırlığına ulaşmıştır. Poposundan başına kadar olan uzunluğu 35 cm. olup toplam uzunluğu ise 48 cm'ye ulaşmış durumdadır. Bundan sonraki süreçte pek fazla bir değişiklik olmayacaksa da bebeğiniz, hamileliğin son bir ya da iki haftasında da kilo almaya devam edecektir.

38 hafta bebek gelisimi

Artık bu hafta itibari ile bebeğinizin parmaklarıyla tutma refleksi iyice gelişmiştir. lanugo tüyleri oldukça azalmış durumdadır.

Bu hafta içinde bebekler genel olarak günde yaklaşık 25 - 30 gram almaya devam etmektedir.

Bebeğiniz için artık rahimde kıpırdayabileceği yer kalmamıştır. Tüm organları gelişmiş durumdadır. Ayrıca bu hafta bebeğinizin kafa çevresi ile karın çevresi nerde ise birbirine eşittir.

Yağ birikiminin giderek yavaşlaması sebebiyle benzer şekilde kilo alımı da yavaşlamaya başlayacaktır. Bebeği kaplayan tüylü lanugo tabakasının çoğu kaybolmuştur ve peynir benzeri tabaka, "vernix caseosa" da azalmış ya da tamamen yok olmuştur.

3. Trimester 38. Hafta Bebek Ultrason Videosu

38 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Bu haftada itibari ile sizin için artık doğum sancıları her an başlayabileceğinden sancıların nasıl bir şey olduğu hakkında bilgi edinmeniz yararınıza olacaktır.

Gerçek doğum sancılarının en önemli özelliği, düzenli aralıklar ile ani biçimde olmasıdır. Doğum sancıları 10 dakikada ortalama 3 kez ortaya çıkar ve her bir kasılma yaklaşık 50 saniye kadar sürer. Dinlenerek geçmeyeceği gibi sancıların şiddeti de zaman içerisinde giderek artacaktır.

Eğer kasılmalar düzene girmiş ve geçmiyor ise hastaneye gitme zamanı gelmiş demektir.

3. Trimester 38. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Doğum Ne Zaman Gerçekleşir?

Genellikle doğumların %75'i 38. ve 42. haftalar arasında sorunsuz gerçekleşmektedir.

Yaklaşık %5 oranında anne adayın ise doğum olayı 42. hafta dolmasına rağmen başlamaz.

Geri kalan %20 oranında anne adayı ise bebeğini 38. haftadan önce dünyaya getirmektedir.

Hafta Hafta Hamilelik Otuzsekizinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Otuzsekizinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

38. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "38. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

38 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Oluyor?
38 haftalık gebelik, genellikle 9 aylık gebelik sürecinin sonlarına yaklaşıldığı bir dönemi işaret eder. Gebelik süresi 40 hafta olarak kabul edildiğinde, 38 haftalık bir gebelik, doğumun yaklaştığı bir noktada olduğunu gösterir.

38 Haftalık Gebelikte Sancı Nasıl Olur?
38 haftada sancılar, doğumun yaklaştığını ve rahimdeki kasılmaların arttığını gösterebilir. Bu kasılmalar, rahim ağzının açılmaya başlamasıyla birlikte doğum işaretleridir. Sancılar genellikle bel ve karın bölgesinde hissedilir ve düzenli aralıklarla gelir. Ancak, her kadının deneyimi farklıdır ve sancılar bireyden bireye değişebilir. 38 haftalık gebelikteki sancılar, vücudun doğum için hazırlandığını ve bebeğin doğum kanalına ilerlediğini gösterir. Eğer sancılar düzenli aralıklarla gelirse ve şiddetlenirse, bu durum doğumun başlamış olabileceğini gösterir. Ancak, sancılar hafifse veya düzensizse, bu sadece vücudun hazırlık aşaması olabilir ve doğum başlamamış olabilir.

38 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "38. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

Son güncelleme: 30/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>