36. Hafta Gebelik
36. hafta itibari ile hamilelik sürecinin sonlarına yaklaştınız. Hatta bu haftadan itibaren doğum bile gerçekleşebilir ki az sayıda da olsa bu hafta içinde doğum yapmış anne adayları mevcuttur. Bu durum sizi endişelendirmesin çünkü bu hafta gerçekleşen doğumlarda bebek için bir risk söz konusu değildir.
Bebek İçin Gebelikte 36. Hafta
Bu haftanın sonuna geldiğinizde bebeğiniz yaklaşık olarak 2750 gram ağırlığında ve toplamda 47 cm. boyuna ulaşacaktır. Bebeğinizin poposundan başına kadar uzunluğu ise 34 cm. kadar olmuştur.
Doğum sonrası hazırlıklarına başlamış olan bebeğinizin yanaklarında yağ depolandı ve emme olayını gerçekleştirmek üzere yüz kasları güçlenmiş durumda.
Artık böbrekleri düzenli olarak çalışmaya başlamış olan bebeğinizin, karaciğerlerinde gerekli bazı enzimlerin salgılanması artık başlamıştır.
36. gebelik döneminde bebeğiniz yağ depolamasını sürdürmektedir. Sizden almakta olduğu kalsiyum, kafatasının sertleşmesini sağlamış durumdadır ancak yine de doğum kanalından geçerken hafifçe esneyebilecek ölçüde yumuşaktır.
Bebeğinizin yüzü tüm karakteristik özellikleri doğum sonrası halini almış durumdadır.
36. haftada bebeğinizin tüm organ sistemleri gelişim ve olgunlaşmasını tamamlamış durumdadır ve artık doğum sonrası için nerdeyse hazırdır.
Bebeğiniz artık tamamıyla gelişmiş bir çift böbreğe sahiptir. Karaciğeri ise artık maddeleri işlemeye başlamıştır bile.
Bebeğinizin gelişimini sürdürmekte olan tek organı akciğerleridir. Bebeğinizin anne karnında kaldığı süre, onun kendi kendine nefes alma şansını artırmaktadır.
3. Trimester 36. Hafta Bebek Ultrason Videosu
36 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler
Yine süregelen ayak bilekleri ve eklem ödemlerini önlemek için uzun süreli aynı pozisyonda durmamaya ve hareketsiz kalmamaya dikkat etmelisiniz.
Bebeğinizin pelvik bölgenize uyguladığı bası nedeniyle kaşınma hissi veya uyuşukluk durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu durum genel olarak bir sorun yaratmasa da doğuma kadar geçmeyebilir.
Rahim en yüksek konuma geldiği için nefes almak zorlaşabilir ve göğüs kafesinde anlamsız bir acı hissedilebilirsiniz.
3. Trimester 36. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?
Bu haftadan sonra sizin için önemli olan bebeğinizin pelvisinize sığıp sığmayacağı ve doğum kanalından geçip geçemeyeceğini bilmektir. Vücut yapınıza bağlı olarak değişkenlik göstermekte olan pelvisten geçebilecek ortalama bebek ölçüsü 2.7 - 2.9 kg.dır. Minyon tipli kadınlarda bile bazen 3.4 kg'lık ya da daha ağır bebeklerin rahatça geçebildikleri de bilinmektedir.
36. Hafta İçin Tavsiye Ediyoruz
Bu haftadan itibaren doktorunuzu haftada bir ziyaret etmelisiniz.
Hafta Hafta Hamilelik Otuzaltıncı Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
36 Haftalık Gebelik Kaç Ay Oluyor?
36 haftalık gebelik, genellikle 9 aylık bir gebeliğin sonlarına doğru gelir. Ancak, gebelik takvimindeki aylar tam olarak 4 hafta değildir, bu nedenle 36 hafta, tam olarak 9 ayı ifade etmeyebilir. Gebelik, genellikle 40 hafta süren bir süreçtir.
36. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "36. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.
36 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
36 haftada bebeğin baş aşağı pozisyon alması, normal doğum için uygun bir pozisyon olabilir. Bu, bebeğin doğum kanalına yerleşmesi ve doğum için hazır hale gelmesi anlamına gelir.
36 Hafta Doğum İçin Erken mi?
36 hafta, gebeliğin tamamlanması için bir dönem olarak kabul edilir, ancak bu dönemde doğum gerçekleşebilir. Ancak, bebekler genellikle 37. haftadan itibaren tam olarak gelişmiş sayılır. Erken doğum riskleri düşük kilolu bebek, solunum problemleri ve diğer sağlık sorunlarını içerebilir.
36 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "36. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.
36 Haftalık Bebek Doğarsa Ne Olur?
36 haftalık bebek genellikle sağlıklı olarak kabul edilir, ancak bazı bebeklerde hala gelişim sürecinde eksiklikler olabilir. Bu nedenle, doktorlar genellikle doğumu 37. haftadan sonra beklemeyi tercih eder. Erken doğum durumunda, bebeğin ihtiyaç duyduğu tıbbi bakım sağlanacaktır.
Son güncelleme: 23/03/2024
<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>