İÇERİK KATEGORİLERİ

35. Hafta Gebelik

Sizin aç, yorgun ya da uykusuz olduğunuz dönemlerde, bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bebeğinizin hareketlerini takip etmeniz önemlidir. Hareketlerinde değişim olması ya da birden kesilmesi sorun anlamına gelmemekle birlikte NST yaptırılması gerekli olabilir.

Her şey yolunda gidiyorsa gereksiz endişelere kapılmayın çünkü bu dönem ve sonrasında yaşayacağınız kaygılar doğum sancılarınızın fazla olmasına sebep olabilmekte.

35 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 35. Hafta

Artık bebeğiniz içinde yüzdüğü suya oranla rahim içinde daha fazla yer kaplamaya başlamıştır; bu nedenle hareketleri de çok kolay olmayacaktır. Her ne kadar kısıtlanmış olsa da çok daha güçlü ve belirgin bir hali olacaktır.

Bebeğinizin başı henüz yerleşmemişse bile, artık annenin kasık kemiğinin üzerine yerleşmeye başlamaktadır. Bu hafta sonrasında bebeğiniz artık doğmaya hazır duruma gelmiş olabilir. Bu dönem doğan bebekler için sorunsuz hayatta kalma şansları yüksektir.

35 haftalik bebek gelisimi

Bebeğiniz 35. haftada yaklaşık olarak 2.5 kilo ağırlığındadır ve bundan sonra da kilo almaya devam edecektir. Yağ dokusu gelişmeye devam etmektedir. Özellikle de kolları ve bacaklarında yağ depolanması sürecektir. Bu yağ tabakası onun vücut sıcaklığını ayarlamasına yardımcı olacak.

Bu dönemde bebeğinizin boyu yaklaşık olarak 45 cm.'dir. Siz yaklaşık olarak haftada 350 - 500 gr alırken, bebeğiniz artık, sizin her hafta alacağınız kilonun yarısı kadar kilo alacaktır. ( 180 - 250 gr.)

35. hafta itibariyle bebeğiniz duyma yetisi tamamen gelişmiş durumdadır, bu yüzden anne adayının bebekle konuşması ve iletişime geçmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Bebeğinize olan sevginizi ona hissettirebilirsiniz artık. Bu iletişim sizin kaygılarınız ve duygu değişimleriniz içinde olumlu etki sağlayacaktır.

3. Trimester 35. Hafta Bebek Ultrason Videosu

Anne İçin Gebelikte 35. Hafta

Eğer ortalama kiloda hamile kalmışsanız hamileliğinizin başından itibaren yaklaşık olarak 9,5 - 13 kilo arasında almış olmalısınız.

35. gebelik dönemi aşırı halsizlik ve yorgunluk pek çok hamile kadının en önemli şikayet nedenlerinden biridir.

Son haftaların gündemi yine değişmeyen uyku problemleri, hızlı kilo artışı ve bunlara bağlı hareket yeteneği kısıtlanması olacaktır.

Sizin aç, yorgun ya da uykusuz olduğunuz dönemlerde, bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bebeğinizin hareketlerini takip etmeniz önemlidir. Hareketlerinde değişim olması ya da birden kesilmesi sorun anlamına gelmemekle birlikte NST yaptırılması gerekli olabilir.

3. Trimester 35. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Bu haftadan itibaren doktorunuz rahim ağzındaki açılma ve bebeğinizin pozisyonunu düzenli olarak kontrol edecektir. Doğum başlama süreci rahim ağzının bebeğin çıkmasına izin verecek şekilde esnemesi, incelmesi ve açılması demektir.


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR