İÇERİK KATEGORİLERİ

27. Hafta Gebelik

Taşıdığınız her fazla gram sizin vücudunuzu da zaman zaman zorlayacaktır. Özellikle karın bölgesindeki kilolar ve genişleyen rahminiz kan damarlarını sıkıştırarak kan dolaşımına engel teşkil edebilir. Sık aralıklar ile dinlenmek, bacaklarınızı uzatıp rahatlamak kan dolaşımı için yararlı olacaktır.

Üçüncü trimester dönemine hoş geldiniz. Bu haftada heyecanınız ve bebek hazırlıklarınız da hızlanacaktır.

27 hafta gebelik

Bebek İçin Gebelikte 27. Hafta

Bebeğiniz hızlı gelişimini sürdürürken eskiye oranla çok daha düzenli aralıklarla uyuyor ve uyanıyor. Bu dönemde gözlerini sık sık açıp kapıyor, parmağını emiyor ve bol bol hareket ediyor. Yani bebeğiniz için her şey yolunda olması gerekenler oluyor. Bebeğinizin beyin dokusundaki gelişme sayesinde beyni çok daha aktif artık.

Artık bebeğinizin yüz görünümü tamamen netleşmiş nerdeyse doğum sonrası haline yaklaşmıştır.

27 hafta bebek gelisimi

Büyüyen ve gelişmekte olan bebeğinizin baş - popo uzunluğu 24 santim, baş - ayak uzunluğu 37 santim, ağırlığı ise 950 - 1000 grama ulaşmıştır.

Bu hafta bebeğinizin hareketleri dışarıdan fark edilir hal almıştır. Karaciğer, akciğer, bağışıklık sistemi olgunlaşmaya devam ederken, bebeğiniz parmaklarını emebilmektedir.

27. hafta dönemi ve sonrasında çok daha düzenli biçimde uyku periyotları oluşan bebeğiniz, belirli aralıklarla uyur uyanır ve gözlerini açıp kapatabilir.

Beyin hücrelerinin de oluşmasıyla beyin daha aktiftir. Bir kaç dakika süren hıçkırıklara kapılan bebeğinizden dolayı gıdıklanma gibi durumlar hissedebilirsiniz. Artık karnınıza dayanan kulaklar bebeğinizin kalp atışlarını duyabilmektedir :)

2. Trimester 27. Hafta Bebek Ultrason Videosu

27 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

Artık heyecanlı bekleyişte vücudunuz üçüncü trimester için hazırlıklara başlamış durumda.

Sırt ve bel ağrılarınız gittikçe daha fazla artmışken bacaklarınızdaki kramplar devam edebilir.

Taşıdığınız her fazla gram sizin vücudunuzu da zaman zaman zorlayacaktır. Özellikle karın bölgesindeki kilolar ve genişleyen rahminiz kan damarlarını sıkıştırarak kan dolaşımına engel teşkil edebilir. Sık aralıklar ile dinlenmek, bacaklarınızı uzatıp rahatlamak kan dolaşımı için yararlı olacaktır.

27. hafta gebelik dönemi ve sonrasında yani hamilelik süreciniz ilerledikçe ağrılar ve kramplar sıklaşmaya başlayacaktır hazırlıklı olun.

2. Trimester 27. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür?

Özellikle de geceleri yaşanan bacak krampları gün boyu da belirli aralıklarla ortaya çıkabilmektedir. Kramplardan kurtulmanın ve önlemenin en etkin ve akılcı yolu bacakları esnetmek ve dinlenmektir.

Basit hamilelik egzersizleri her dönem olduğu gibi bu dönem de işinize yarayacaktır. En basit egzersiz şekli ise ayağınızı rahat bir konumda uzatarak, ayak parmaklarınızı aşağı yukarı doğru oynatarak ve düzenli hareketlerle kaslarınızı gevşetmektir.

Hafta Hafta Hamilelik Yirmiyedinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Hafta Hafta Hamilelik Yirmiyedinci Hafta Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

27 Haftalık Bebek Görüntüsü
Sayfamızın yukarısında yer alan "27. Hafta Bebek Ultrason Videosu" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

27 Haftalık Gebelikte Bebeğin Aşağıda Olması
27 haftalık gebelikte bebeğin genellikle baş aşağı pozisyonda olması beklenir. Bu durum, doğuma hazırlık olarak değerlendirilir.

27 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur?
27 haftalık gebelik, hamileliğin 6. ayının sonlarına doğru gelir, bu nedenle 27 haftalık bir gebelik yaklaşık olarak 6.5 aylık bir süreyi ifade eder.

27. Haftalık Gebelikte Anne Karnının Büyüklüğü
Sayfamızın yukarısında yer alan "27. Haftada Anne Karnı Nasıl Görünür" videomuzdan inceleyebilirsiniz.

27 Haftalık Bebek Hangi Pozisyonda Olur?
27 haftalık bir bebek genellikle baş aşağı pozisyon alır, ancak hala serbestçe hareket edebilir ve pozisyonu değişebilir.

Son güncelleme: 17/03/2024


<< Önceki Hafta Sonraki Hafta >>
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR