Çatlatma İğnesinden Sonra Gebelik Belirtileri
Bu iğnenin yapılmasının ardından hamileliğin daha kolay gerçekleşmesi beklentisi doğar. Çatlatma iğnesinin yapılmasının ardından en önemli hamilelik belirtisi adet döneminin gerçekleşmemesidir.
Bununla birlikte göğüslerde şişme ve hassasiyet oluşması, kasık bölgesinde kramp olması, mide bulantısı, kokulara karşı hassasiyet gibi diğer hamilelik belirtileri de yaygın bir şekilde görülebilir. Çok sayıda kişi çatlatma iğnesi yaptırdıktan sonra evde uygulanabilen gebelik testleriyle hamile olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Ancak çatlatma iğnesinin hemen ardından test uygulanması son derece gereksizdir.
Çatlatma İğnesinden Sonra Ne Zaman Gebelik Testi Yapılmalı?
Yumurta çatlatma tedavisinde çatlatma iğnesinin yapılmasının ardından cinsel ilişki gerçekleşir, ve sonrasında da regl döneminin beklemesi gerekiyor. Şayet bu dönemde adet gerçekleşmezse 3 ila 4 gün daha bekledikten sonra gebelik testi uygulanabilir. Ancak hamilelik testlerinin güvenilir bir şekilde sonuç verebilmesi için regl döneminin üzerinden en az 1 haftalık zaman diliminin geçmesi gerekiyor. Bu nedenle yumurta çatlatma tedavisi gören kadınlara önerilen bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi yaptırmalarıdır.
Çünkü sağlık kuruluşlarında yapılan gebelik kan testinde gebeliğin çok daha erken bir dönemde öğrenilmesi mümkün olabiliyor. Yumurta çatlatma tedavisi her daim işe yarayan hamile kalmayı sağlayan bir tedavi yöntemi değildir. Çünkü hamileliğin gerçekleşmemesinin nedeni pek çok farklı unsur olabilir. Hormonal dengesizlikler ve bazı psikolojik unsurlar dahi gebe kalmayı önleyebiliyor.
Bu tedavinin uygulanmasından önce hamileliğin gerçekleşmesi için kadın ve erkeğin bazı açılardan çeşitli testlere tabi tutulması gerekiyor. Sonrasında zaten hekim tarafından hastalara yumurta çatlatma tedavisine başlanması önerilebiliyor.