İÇERİK KATEGORİLERİ

Hamilelik ve Epilasyon

Cilt sorunları göz önünde bulundurulduğunda istenmeyen tüyler en büyük sorunların başında yer alır. Normal zamanda yeterince can sıkan istemeyen tüyler gebelik döneminde daha fazla ciddiyet kazanır. Bu durumda anne adayları, lazer epilasyon ile bu sorundan tamamen kurtulabilir. Genital bölgeye yapılan lazer epilasyonun ışın etki alanının sadece birkaç milimetre olması sayesinde bebek bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmez.

İstenmeyen tüyler her durumda ciddi bir problem, ama bu hamilelik sürecinde daha fazla ciddiyet kazanıyor diyebiliriz. Hormonal değişikliklere bağlı olarak bu dönemde daha fazla tüylenme söz konusu olurken, yüz ve vücudun diğer bölgelerindeki tüylerden kurtulmak daha zorlu hale gelebiliyor. Bu tüylerden kurtulmak için klasik yöntemler tercih edilebilir. Günümüzde bunların yanı sıra geçici değil, kalıcı epilasyon şekilleri de karşımıza çıkmaya başladı. Bunlar bildiğiniz gibi lazer epilasyon ve elektroliz.

Modern tüylerden kurtulma işlemleri hala akıllardaki tüm sorulara yanıt vermiş değil. Bugün birçok anne adayı gebelik sırasında ve gebelik öncesinde lazer epilasyon ya da elektroliz yaptırıp yaptırmama konusunda sorun yaşıyor. Bu epilasyon yöntemlerinin sağlık üzerinde nasıl etkiler bırakabileceği henüz tam olarak bir sonuca bağlanmış duruma ulaşmadı.

Gebelikte Lazer Epilasyon

Gebelik Dönemi Lazer Epilasyon

Kadınlar için hamilelikte epilasyon en zorlu durumlardan biriyken, lazer epilasyonla tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olabilir. Son 10 yıl içerisinde popüler hale gelen ışık enerjisinin kullanıldığı bu epilasyon tekniğinde kıl köklerine ışın verilerek zayıflaması sağlanırken, yeni kıl oluşumlarının meydana gelmesi engellenir. Işınların etki alanı sadece birkaç milimetre ile sınırlı olduğunda hamilelik sürecinde lazer epilasyon yaptırmanın bebeğe dair herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır.

Hamilelikte Elektroliz

Neredeyse bir asırdır uygulanmaya devam eden kalıcı epilasyon yöntemi olan elektroliz, birçok kişinin de bildiği gibi iğneli epilasyondur. Cilt içerisine yerleştirilen küçük iğnelere elektrik akımı verilir ve bu sayede kıl köklerinin yanması, tahrip edilmesi sağlanır. Kıl köklerinin belirli seanslarla tahrip edilmesi sonucunda yeni kıl oluşumları meydana gelmezken, uzun süredir bilinen ve uygulanan bu epilasyon yönteminin bebek üzerinde hiçbir olumsuz etkisi görülmemiştir.

hamilelikte epilasyon

Meme başı çevresinde oluşan tüyler söz konusu olduğunda hamilelik sürecinde yapılan epilasyona daha çok dikkat etmek gerekir. Özellikle hamileliğinizin son 3 ayı içerisindeyseniz elektroliz uygulamasını meme başı çevresi için tercih etmemelisiniz. Bununla birlikte aynı şey karın bölgesi için de geçerli. Önerilmemesinin nedeni bebeğin zarar görmesi ihtimali değil, gebeliğin son döneminde karnın daha hassas hale gelmesidir.

Hamilelikte epilasyon yöntemi olarak elektroliz tercihinde bulunuyorsanız uygulamanın mutlaka hijyenik bir ortamda, sterilize olarak yapıldığından emin olmalısınız. Aksi bir durum söz konusu olduğunda enfeksiyon kapabilirsiniz. Hamilelik sürecinde hormonlara bağlı olarak tüylenmenin daha fazla olduğu görülür. Bu süreçte elektroliz ya da lazer gibi epilasyon yöntemlerinin bebek üzerinde olumsuz etkileri olmasa da, doğum sonrasında uygulanmaya başlanması daha doğru olacaktır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YAZILAR