Çocuk Gelişimi
-
Kartondan Kedi Nasıl Yapılır (Videolu Anlatım)
-
Anne ve Babalara 10 Faydalı Bilgi
-
Çocuklarla Kolay İletişim Kurmanın 10 Yolu
-
Her Ebeveynin Bilmesi Gereken 5 Bilgi
-
Çocuk Yetiştirirken Önemsenecek 8 Husus
-
Çocuklara Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?
-
Dandy Walker Sendromu Nedir?
-
Çocuklarla İletişim Nasıl Olmalı?
-
Çocuklarda Yalan Söyleme
-
Çocuk Gelişimi Kitapları Seçimi
-
Çocuklarda Davranış Problemleri ve Çözümleri
-
Kardeş Kıskançlığı
-
Öğrenme Bozuklukları
-
İki Yaş Sendromu Nedir?
-
Anaokulu ve Kreş Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
-
Hangi Durumlarda Çocuk Psikoloğuna Başvurmalısınız?
-
Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitim
-
Çocuklarda Normal Büyüme ve Büyüme Geriliği
-
Pedagog Kimdir?
Çocuklarınızın gelişim süreçleri ve sağlıklı birer yetişkin birey olmaları ebeveynleri olarak sizlerin sorumluluğudur. Gelişim süreci kendi içinde pek çok farklı dallara ayrılan ve üzerinde fazla titiz davranmanız gereken bir konudur. Eğer çocuk gelişimi için önce kendinizi geliştirmezseniz çocuğunuz da gelişim döneminden sağlıklı bir şekilde çıkamaz ve gelecekte çeşitli sorunlar yaşayabilir.
İlgisiz davrandığınız ve ona yeteri kadar zaman ayırmadığınız çocuğunuzun gelişim süreci biraz sıkıntılı geçecektir. Sıkıntılı bir gelişim süreci ise zamanı geriye saramayacağınızdan dolayı geriye dönüşü olmayan olaylara sebebiyet vermeniz anlamına gelebilir. Bir çocuğun hafızası ilk 6 yaşına kadar sürekli olarak vermiş olduğunuz bilgileri kaydeder ve sonrasında bu bildikleri üzerinden kendisini geliştirmeye eder.
Erken dönemlerde çocuğunuza ne kadar yatırım yaparsanız sonrasında çocuk gelişimi ve eğitimi dönemi o kadar sancısız olur. Bu dönemlerde vermiş olduğunuz beslenme eğitimi, ruhsal eğitimler ve özgüven sağlayıcı diğer eğitimler ilerleyen dönemlerde sizlere olumlu şekillerde geriye dönüş sağlar.
Anne ve Babalara Düşen Görevler Nedir?
Çocuk gelişimi aynı zamanda sizlerin de ebeveynler olarak kendinizi geliştirmek zorunda olduğunuz bir husustur. Bugüne kadar almış olduğunuz eğitimleriniz ve hayat tecrübeleriniz tamamen konu ile alakasız olacağı için ilk kez çocuk geliştiriyorsanız kendinizi bu alanda geliştirmeli ve ilerletmelisiniz.
Yapılacak ufak hatalar gelecekte çocuğunuzun sağlığını tamamen tehlikeye atabilir. Örneğin göstermiş olduğunuz ilginin dozunu iyi ayarlayamaz ve bunu bir baskı haline farkında olmadan getirirseniz, çocuğunuz gelişim süreci boyunca görmüş olduğu bu baskıdan sonra ileride yetişkin olduğu zaman muhtemelen özgüven eksikliği çekecek bir birey haline dönecektir.
Özgüven eksikliği olması demek hayatta sürekli geri planda olması demek anlamına da geldiği için belki de büyük işler başaracak potansiyeli olan bir çocuğunuz gelişim dönemindeki bilinçsiz hatalarınızdan dolayı olduğu yerde saymaya devam edebilir. Bu sebeple açık bir zihin ile durmadan kendinizi ve çocuklarınızı geliştirmeye devam etmeli, attığınız her adımı hesaplamalısınız.