Gebelikte Beslenme
-
Hamilelikte Halsizlik Sorununa Karşı Yapabileceğin 10 Şey
-
Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Neler?
-
Hamilelikte Maden Suyu ve Soda İçilir mi?
-
Hamilelikte Demir Eksikliği
-
Gebelikte Çikolata Faydalı mı?
-
Gebelikte Yememeniz Gereken 9 Yiyecek
-
Hamilelikte Kilo Vermek Zararlı mıdır?
-
Şeker Yüklemesi Nedir Nasıl Yapılır?
-
Hamilelikte Alkol Kullanımı ve Zararları
-
Gebelikte Şekere Dikkat!
-
Hamilelik ve Süt
-
Hamilelikte Kilo Alımı
-
Hamilelikte Çinko Tüketimi
-
Folik Asit Nedir?
-
Hamilelikte Zararlı Besinler Listesi
-
Hamilelikte Nasıl Beslenmeliyim?
-
Hamilelikte Sıvı Tüketimi
-
Hamilelikte Diyabet Problemleri
-
Hamilelik Dönemi Şeker Hastalığı
Doğru beslenme her zaman ve herkes için önemlidir ancak; gebelikte hayati önem taşır. Anne adaylarının hamilelikte beslenme konusunda bilgi sahibi olması ve uzman tavsiyelerine uyması çok önemli. Bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelebilmesi için annenin vitamin ve protein bakımından yeterli bezlenmesi gerekiyor. Anne ne yerse, bebekte onu yer.
Gebelikte Yaşam Tarzı
Hamilelikte yaşam tarzının değişmesi gerektiği durumlarda vardır. Örneğin anne adayı alkol ya da sigara kullanıyorsa öncelikle bunlardan vazgeçmeli. Öğün atlamamalı ve eksik beslenmemelidir. Eğer gebelik öncesinde kilo problemi varsa ya da hamilelik sırasında aşırı kilo alınmış ise doktorun vereceği beslenme önerileri ile diyet yapılabilir.
Gebelikte mide hassaslaşır. Karının büyümesi ile midenin üzerindeki baskı da artar. Normalde dokunmayan yiyecekler bile rahatsız edebilir. Bu yüzden hafif beslenmek ve sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi öneriliyor. Kızartma, asitli içecekler ve çok yağlı yemekler hem anneyi hem de bebeği rahatsız eder. Özellikle mide yanması ve hazımsızlık gibi şikayetler çok sık görülür.
Kabızlık ve hazımsızlık gibi rahatsızlıklar için lifli posalı besinlerin tüketilmesi faydalı olacaktır. Yeterli miktarda sıvı tüketmek de çok önemli, kesinlikle vücudun susuz kalmaması gerekiyor. Mecbur kalmadıkça fast food yiyeceklerinde fazla tüketilmesi önerilmez.
Gebelikte anne sürekli takip altındadır. Gebelikte beslenme yetersiz seviyede ise ya da annenin vücut değerleri düşükse doktor tarafından vitamin ve mineral desteği uygun görülebilir.